Έχει φίλους ο Αλέξης Τσίπρας;

0




Όχι, ο Πάνος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Ο Αλέξης μπορεί. Ο Πάνος όχι! Σκεφτείτε τον Πάνο χωρίς βουλευτική ασυλία! Είναι σαν να έχει κατέβει η ασπίδα του σκάφους στο Σταρ Τρεκ και οι Κλίνγκον να ετοιμάζονται να καταλάβουν τη βάση. Ο Αλέξης, όμως, μπορεί! Ο Πάνος θα είναι ένα ακόμη λάφυρο, δίπλα σε εκείνα των Αλαβάνου, Λαφαζάνη, Κουβέλη, Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Καμμένος θα προσπαθήσει στις επόμενες ημέρες να διαπιστώσει αν έχει κόμμα. Πολλά στελέχη του, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα, έχουν δραπετεύσει μαζικά από τα δεσμά των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Οι βουλευτές, όμως, είναι ακόμη κάτω από την στέγη του κόμματος. Επισήμως υφίσταται ακόμη κόμμα ΑΝΕΛ με αρχηγό τον Πάνο τον Καμμένο. Ανεπισήμως; Πόσοι από τους σημερινούς βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον Πάνο τον Καμμένο στην διαφαινόμενη πορεία στην έρημο Σαχάρα;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι στις δημοσκοπήσεις ότι οι δεινόσαυροι στην πραγματική ζωή: Ένα εξαφανισμένο είδος που το συναντά κανείς μόνο στα μουσεία. Οι ΑΝΕΛ έχουν τελειώσει πολιτικά. Τα στελέχη του θα μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα από άλλους νέους πολιτικούς σχηματισμούς. Η ηγεσία του κόμματος, όμως, θεωρείται τοξική. Ούτε οι διαμαρτυρόμενοι Αντώναροι δεν θα τολμήσουν να συμπράξουν με τον πρόεδρο Πάνο!

Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει να κουβαλά κανείς τον Πάνο στην πλάτη του. Προσπάθησε να τον περάσει στο «Επικρατείας». Μόνο Επανάσταση που δεν έγινε στο κόμμα. Στην συνέχεια έπεσε η ιδέα του Ευρωψηφοδελτίου: Αλλά και πάλι έγινε της Κολάσεως. Ο Αλέξης, λοιπόν, έχει να διαλέξει μεταξύ της φιλίας του και της πολιτικής του επιβίωσης. Η «περίθαλψη» του Πάνου μπορεί να σημαίνει και μερικές χαμένες εκατοστιαίες μονάδες στην μάχη των εκλογών. Τι θα διαλέξει, λοιπόν;

Η μέχρι σήμερα διαδρομή του Αλέξη μας έχει δείξει ότι ο Αλέξης δεν έχει φίλους στην πολιτική. Έχει γνωστούς που απέκτησε στα νεανικά του χρόνια. Αλλά όχι στην πολιτική. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πολιτικός που να εμπιστεύτηκε το κεφάλαιό του στον Αλέξη και να έχει επιβιώσει χωρίς τεράστιες απώλειες. Ο Αλέξης δεν έχει φίλους! Κι αν έχει, σίγουρα μεταξύ αυτών δεν είναι ο Πάνος Καμμένος. Όπως δεν ήταν οι Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Κουβέλης.

Η διαφορά του Πάνου με όλους τους άλλους είναι ότι ο Πάνος έχει ισχυρό το αισθητήριο της αυτοσυντήρησης. Ο Πάνος δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει τα αστεία μηνύματα του Πάνου για να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Η υπόθεση Πετσίτη, το φιάσκο της Novartis, είναι μερικά μόνο συμπτώματα. Η πραγματική αιτία είναι ότι πέφτουν. Και μάλιστα με θόρυβο…

Στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει φίλους, την απάντηση την ξέρουν ήδη όσοι έχουν δοκιμάσει την κρύα υφή του στιλέτου του. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει φίλους. Εκείνο που δεν ξέρουν οι συνδαιτυμόνες του στο φαγοπότι της εξουσίας είναι πότε θα έρθει η δική τους η σειρά. Κι η αλήθεια είναι ότι ο Πάνος είναι από αυτούς που έχουν αντέξει όσο κανένας άλλος! Μέχρι τώρα! Θα τον θυσιάσει ο Αλέξης; Αν έχει να κερδίσει απ' αυτό, ο Πάνος ας μην έχει την παραμικρή αμφιβολία: Να ετοιμάζει τις προμήθειές του για την έρημο Σαχάρα! Την περιπλάνησή του στην πολιτική έρημο.

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 01, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχει φίλους ο Αλέξης Τσίπρας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator