Το Κιάτο της νταλίκας - Ένα κείμενο που γράφτηκε πριν 7 χρόνια και είναι σα να γράφτηκε σήμερα !!!

0



Γράφει ο
Γιάννης Κορδής στην εφημερίδα "Επικοινωνία"-Σεπτέμβριος 2012

Εκεί στη γωνία του Γαβαλά αλλά και σε κάθε στέκι της «αμαρτωλής» πόλης μας, να ακούς χίλια δυο για την ξεφτίλα - το αξεπέραστο (τί μου λες;) πρόβλημα με τις νταλίκες! Όλη η Ελλάδα και όχι μόνο η Δυτική να περνούν μέρα νύχτα μέσα από το κέντρο της πόλης, το Σύνταγμά της! Διαγραμμίσεις και φωτισμός, καλό ανέκδοτο μια και οι διεθνείς μεταφορές μάς βλέπουν σαν χωριό με τα βαριά τους οχήματα!

Αγαπητέ δήμαρχε, αξιωματούχοι χθες και σήμερα, κύριε διοικητά της Αστυνομίας αλλά και πιο κάτω εσείς στην Τρίπολη, έλεος, δεν πάει άλλο!! Οι μεταφορικές εταιρίες, οι οδηγοί των 5 και 10 ευρώ. Άραγε υπάρχει άλλη πόλη στον κόσμο, μ’ αυτές τις νταλίκες; Με τους δημότες, τους επισκέπτες να ζουν μέσα σ’ αυτή την γυφτιά! Ιστορίες κουτσομπολιά με το κυκλοφοριακό, τα πολεοδομικά της πόλης, το σαμποτάρισμα της περιμετρικής με τις ανεφάρμοστες πάντα μελέτες. Μύθοι και πραγματικότητα μέχρι και σχέδια για τραμ από τους μηχανικούς πέρασαν και ζουν ακόμη σ’ αυτήν τη τουριστική πόλη.

Ξεπεράσαμε και το Ξυλόκαστρο.

Ναι με τις νταλίκες αλλά και το τραμ τώρα το μπαζώνουν και αυτό με γκαζόν μάλιστα. Και για να τελειώνουμε, να και οι φήμες για εργολάβο με ασφαλτόστρωση του κέντρου! Σαν τη φτιασιδωμένη γυναίκα και χωρίς πολλά λόγια…! Αρκετά λοιπόν δήμαρχε, δώσε δημοσιότητα, έβγα μπροστάρης. Τουλάχιστον φώς, περισσότερο φως για τους ανίκανους, είτε πάροχοι, είτε τράπεζες, είτε κεντρική εξουσία˙ τουλάχιστον να μάθουν οι πολίτες για τις διάφορες βλακείες που περιβάλλουν την ΠΕΟ με τον παράπλευρο δρόμο (σχετ. νομοθεσία), την Λ. Δημοκρατίας και τον παράλληλο στον προαστιακό αλλά και την είσπραξη διοδίων και την αντίστοιχη δαπάνη του δρόμου στου Φραγκίστα, τους ελέγχους από τους τροχονόμους της Βόχας (δήμαρχοι και αστυνόμοι!) και τόσα άλλα.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς πολύ περισσότερο αν «πατήσεις» αυτό το καρκίνωμα πριν μας «πατήσουν» οι νταλίκες θα χεις κέρδος εσύ και οι συνεργάτες σου και πιο πολύ το Κιάτο, που οι κάτοικοί του, ιδιαίτερα του κέντρου θα πάνε από τα χάπια πριν από τα μνημόνια της ανικανότητας της τόσης ανευθυνότητας όσων μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια!

Υ.Γ.: Εκτός και αν προσδοκάται ακόμη και τώρα, μια ευνουχισμένη κοινωνία χωρίς αντανακλαστικά, ακίνδυνη ακόμη και στον νταλικοθάνατο!!
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 09, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Κιάτο της νταλίκας - Ένα κείμενο που γράφτηκε πριν 7 χρόνια και είναι σα να γράφτηκε σήμερα !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator