ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταγγελία και συγκέντρωση στην Αθήνα

0
Πληρωμή με την παραγγελία; ΟΧΙ δεν θα πάρουμε…

Είμαστε ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι «συνεργάτες»!

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στα ΜΜΕ, για την παρουσία εταιρείας από την Φινλανδία (!), που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον κλάδο της διανομής παραγγελιών, όπου οι διανομείς δεν θα είναι υπάλληλοι με Σύμβαση Εργασίας αλλά «ελεύθεροι συνεργάτες» με την υπογραφή ιδιωτικού συμβολαίου!

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έρχεται σε μια περίοδο όπου οι διανομείς οργανωθήκαμε μέσω της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης κι έχουμε ανοίξει ένα αγώνα διεκδίκησης για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τον κλάδο: πλήρη ασφάλιση, να μας παρέχεται μηχανάκι από την εταιρεία, το κόστος συντήρησης, η βενζίνη και τα μέσα προστασίας να είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη κ.α.

Μέσω της συγκεκριμένης «εταιρείας», προσπαθούν να καταργήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε «ελεύθερους συνεργάτες» με απλά λόγια να πληρωνόμαστε ανά παραγγελία και όχι με ωρομίσθιο(!) μεταβιβάζοντάς μας ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος: θα είμαστε οι ίδιοι υποχρεωμένοι να πληρώνουμε την ασφάλιση μας, να εργαζόμαστε με το δικό μας μηχανάκι, συντήρηση, μέσα προστασίας κτλ).

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!

Με αφορμή την παραπάνω άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας στο Περιστέρι, την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα μας ακόμα πιο μαζικά σε όλη τη χώρα:

Προσκαλούμε την Παρασκευή 1 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, 

στην Πλατεία Συντάγματος (στο σιντριβάνι), 

όλους τους διανομείς για τη δημιουργία 

Επιτροπής Αγώνα Διανομέων στην Αττική

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 30, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταγγελία και συγκέντρωση στην Αθήνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator