Καταγγελία για το θάνατο εργάτη στο εργοτάξιο του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια

0
Την Τετάρτη 9 Γενάρη 2019, ένας 60χρονος ηλεκτροσυγκολλητής, έπεσε νεκρός από σκαλωσιά στο εργοτάξιο του γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ» (συμφερόντων Μελισσανίδη). Ο πρώτος νεκρός εργάτης του 2019 δούλευε για λογαριασμό της εταιρείας ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ ΑΕ που έχει αναλάβει την κατασκευή. Ο εργάτης υποχρεώθηκε μαζί με άλλους οικοδόμους, να δουλέψει πάνω στους πυλώνες, σε πολύ μεγάλο ύψος, σε συνθήκες παγετού.

Ο θάνατος αυτός, δεν είναι «ατύχημα», που οφείλεται σε «ανθρώπινο λάθος». Είναι μία ακόμα δολοφονία που έρχεται να προστεθεί στο συνεχή, μακάβριο και βαρύ φόρο αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι μισθωτοί τεχνικοί γνωρίζουμε πολύ καλά πού οδηγούν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, η πίεση για την μείωση του κόστους, η υπερεργασία, η βιολογική και κοινωνική εξόντωση, τα χαμηλά μεροκάματα και οι οικονομικοί δείκτες των εταιριών.

Αλλά και ως σωματείο μισθωτών τεχνικών έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν την προσπάθεια παράδοσης μιας ολόκληρης περιοχής στα συμφέροντα του Μελισανίδη και του κεφαλαίου, αλλά και τις απροκάλυπτες επιθέσεις σε όσους αντιδρούσαν.

Σημειώνουμε επίσης ότι στο συγκεκριμένο έργο, είχαν επισημανθεί από τους εργαζόμενους, οι κίνδυνοι από την εντατικοποίηση και την έλλειψη βασικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Λίγους μήνες πριν την πρόσφατη εργατική δολοφονία, στις 22/10/2018 τραυματίστηκε οικοδόμος στον ίδιο χώρο, ενώ το συνδικάτο οικοδόμων προχώρησε σε κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία στις 24/10/2018.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική της ενθαρρύνει την ανεξέλεγκτη δράση της εργοδοσίας. Έχει τεράστια ευθύνη για τη μη τήρηση ελέγχων για την ασφάλεια των εργαζόμενων στα εργοτάξια και στους χώρους δουλειάς. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται γενναία και από την περιφερειακή αρχή της Δούρου.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση όχι μόνο στην Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και στο Ελληνικό, στο Γουδή, στην παραλία Καλλιθέας, στον Υμηττό κ.ά. Οι εργαζόμενοι δεν είναι η καύσιμη ύλη για τα συμφέροντα και τα υπερκέρδη του του κεφαλαίου.

Η θέση της μεγάλης πλειοψηφίας των τεχνικών είναι στην κοινή πάλη με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Η ζοφερή πραγματικότητα του εργοταξίου δεν αφορά μόνο τους εργάτες αλλά τους τεχνικούς και τους μελετητές μηχανικούς.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τον επόμενο – Με τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τη ζωή μας

•Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας τώρα

•Υπογραφή αξιοπρεπών συμβάσεων εργασίας. Ανθρώπινα ωράρια και αποδοχές. Πραγματικές αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά. 35ωρο, 7ωρο, 5θήμερο.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 10, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καταγγελία για το θάνατο εργάτη στο εργοτάξιο του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator