ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ: “Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας”

0


Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, στο “Αλλότροπον”, στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα “Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας”.

Η κ.Βάσω Κανελλοπούλου, ο κ.Γιώργος Νεβέσκαλος και η κ.Ελλήνα Χριστοδουλάρη παρουσίασαν τις διαφορέςανάμεσα στους εμπορικούς και τους παραδοσιακούς σπόρους, μίλησαν για την τεράστια σημασία των παραδοσιακών σπόρων, εξήγησαν τα νομικά εμπόδια που σκλαβώνουν τους παραδοσιακούς σπόρους και ενημέρωσαν για την πρόσφατη θετική εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Φυσικά, μίλησαν για τις δράσεις της Εναλλακτικής Κοινότητας “Πελίτι”, που έχει έδρα το Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου της Δράμας και στόχο την διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών.

Η εκδήλωση έκλεισε με δωρεάν διανομή σπόρων από την συλλογή του “Πελίτι”.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ: “Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator