KIATO: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ - ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ

0




Εθιμοτυπική συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη είχε σήμερα, ο υπ. Δήμαρχος Σικυωνίων Μάρκος Λέγγας, στο πλαίσιο των επαφών του με την πολιτική και αυτοδιοικητική ηγεσία της Κορινθίας. Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και τις δράσεις της στον ευρύτερο δήμο Σικυωνίων. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

· η εξέλιξη των έργων οδοποιίας, όπως η οδόστρωση Κιάτο-Σούλι και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη χρηματοδότηση του δρόμου Χούνι-Κλημέντι-Καίσαρι

· ο δρόμος Κιάτο-Νεμέα, ο οποίος μπορεί να ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική και των δύο δήμων, ειδικά όταν θα συνδεθεί με το φράγμα του Ασωπού.

· τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα για τις περιοχές της ορεινής Σικυωνίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Καλλίρης τα συγκεκριμένα έργα αποτελούν σημείο αιχμης για την πολιτικη της περιφέρειας και σημειωσε με έμφαση πως σήμερα έχουν δρομολογηθεί αρδευτικά, που φτάνουν το 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

· Τα έργα για την δημιουργία τοιχείων με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ.

Ο κ. Καλλίρης σημείωσε επιπλέον πως γίνονται παρεμβάσεις από την ΠΕ Κορινθιας με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ για να καθαριστούν τα ρέματα του δήμου, από την στιγμή που περιήλθαν στην αρμοδιότητα της περιφέρειας. Παρεμβάσεις έχουν γίνει μεμονωμένα στον δήμο Σικυωνίων και για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, εν αναμονή της ολιστικής μελέτης που έχει αναλάβει το υπουργείο Υποδομών και θα επιφέρει την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Λέγγας εξέφρασε την αγωνία του για το γεγονός πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συνολική μελέτη για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, τη στιγμή που στα όρια του δήμου Σικυωνίων υπάρχουν η Λίμνη Δόξα, η λίμνη Στυμφαλία και προχωράει με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του φράγματος Ασωπού. Έκανε μάλιστα λόγο για μια ευρύτατη περιοχή στην ορεινή και ημιορεινη ζώνη του δήμου που θα αποκαλείται "Three Lake City". Επισήμανε ωστόσο την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός νέου φορέα που θα διαχειρίζεται τον υδάτινο πλούτο της περιοχής.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν νέες εθιμοτυπικές συναντήσεις του κ. Λέγγα με εκπροσώπους της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ηγεσίας του νομού μας.

Γραφείο Τύπου
υπ. Δημάρχου Σικυωνίων
Μάρκου Λέγγα
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "KIATO: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ - ΜΑΡΚΟΥ ΛΕΓΓΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator