ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ & ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

0


Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018, το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνδιοργάνωσαν, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κορινθίας, Επιστημονική Ημερίδα, με ομιλητές τους Καθηγητές Στέφανο Τσιτομενέα και Ευστράτιο Θεοδοσίου.

Ο κ.Τάκης Φιλντίσης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, παρουσίασε το θέμα της Ημερίδας και τους Ομιλητές.

Ο κ.Γεώργιος Μανθόπουλος, Φυσικός, Διευθυντής του Λυκείου, στο Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο, ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Φυσικών κάνοντας αναφορά στην άψογη συνεργασία τους.

Τον συντονισμό της Ημερίδας είχε ο κ.Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Ο Δρ. Στέφανος Τσιτομενέας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Ομότιμος Καθηγητής ΑΕΙ Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών, παρουσίασε την λειτουργία της κινητής ή κυψελωτής τηλεφωνίας, τις βιολογικές και λειτουργικές επιδράσεις της, τους παράγοντες που επηρεάζουν την απορρόφηση της ακτινοβολίας, η οποία δεν είναι ποτέ πλήρης, τις θερμικές και τις αθερμικές επιδράσεις, τονίζοντας, πάντα, την ανάγκη προστασίας των παιδιών, λόγω της μεγαλύτερης ευαισθησίας τους στην ακτινοβολία και πρότεινε μέτρα ασφάλειας και προστασίας, που απέχουν από την κινδυνολογία και την τεχνοφοβία.

Ο Δρ. Ευστράτιος Θεοδοσίου, Αστροφυσικός, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσίασε την Δυναμική της Ελληνικής Γλώσσας, η οποία εμπλουτίζει τις άλλες γλώσσες, μιλώντας για το “σημαίνον” και το “σημαινόμενο”, για τις “πρωτογενείς σχέσεις” των ελληνικών λέξεων, για την άποψη σπουδαίων φυσικών σχετικά με την αξία της ελληνικής γλώσσας, της οποίας η δομή είναι μαθηματική, για την τεράστια σημασία της ορθογραφίας, που βοηθά στην ετυμολογία και στην ανίχνευση της ιστορικής πορείας κάθε λέξης και οδηγεί στην κατανόηση ότι η Νεοελληνική Γλώσσα αποτελεί συνέχεια της Αρχαίας Ελληνικής.

Ύστερα από τον ενδιαφέροντα διάλογο μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων και τις ευχαριστίες που απηύθυνε προς όλους ο κ.Παναγιώτης Μουστόγιαννης, Φιλόλογος, μέτοχος στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, ο συντονιστής κ.Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος σήμανε την λήξη της Ημερίδας.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

 
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 04, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ & ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator