Συνεχίζει να προκαλεί ο «Τσαρούχας»! Τώρα ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό(!) που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού των εργαζομένων!

0




Η εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» έχει ξεπεράσει κυριολεκτικά κάθε όριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας! Τον Αύγουστο απέλυσε παράνομα τους 3 διανομείς για να τους «ξεφορτωθεί», λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που είχαν αναπτύξει, ως μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού (η μία εργαζόμενη ήταν και μέλος του ΔΣ) και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο εργοδότης δεν δίστασε να καταθέσει αγωγή εναντίον 4 διανομέων ζητώντας τους συνολικά 200.000€, για να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, το Συνδικάτο και το συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση και συνέχισαν τον αγώνα με κινητοποιήσεις, ενημερώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα πλαίσια των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει.

Στις 12/12 και 14/12 εκδικάστηκαν η μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς το πατσατζίδικο «Τσαρούχας» για διαφορές δεδουλευμένων 2 εργαζομένων και η αγωγή του ενός συναδέλφου. Ο μάρτυρας του «Τσαρούχα» έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι ο συνάδελφος δούλευε τα Σαββατοκύριακα ανασφάλιστος!

Τα επιχειρήματα όμως του «Τσαρούχα» μεταξύ άλλων ήταν τα παρακάτω εξωφρενικά, εξοργιστικά και άκρως επικίνδυνα:

Α) Ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα (πουρμπουάρ) που λάμβαναν οι διανομείς από τους πελάτες πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους!

Β) Το ίδιο πρέπει να ισχύει ακόμα και για το νερό(!) που πίνουν από τη βρύση του καταστήματος!

Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι! Εναρμονίζεται πλήρως με το νέο καθεστώς εκμετάλλευσης της Εργασίας που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια, όπου μας μετατρέπει κυριολεκτικά σε δουλοπάροικους του 19ου αιώνα!

Ο αγώνας αυτός πλέον δεν αφορά μόνο τους διανομείς αλλά όλους τους εργαζόμενους, γι αυτό μέσα από τις κινητοποιήσεις μας πρέπει να απαντήσουμε προς τον Τσαρούχα και τους εργοδότες μας ότι δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα μας! Η μόνη λύση βρίσκεται στους μαχητικούς αγώνες, στην ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Καλούμε όλους να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Απαιτούμε:

· Να παρθούν πίσω οι άκυρες & καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!

· Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας & να επαναλειτουργήσει το τμήμα delivery.

· Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

· Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς

Τηλέφωνο : 6982268508 blog: dianomeisthess.blogspot.gr 
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεχίζει να προκαλεί ο «Τσαρούχας»! Τώρα ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό(!) που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού των εργαζομένων!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator