Η κρίση αφήνει τους Έλληνες πεινασμένους και τα παιδιά υποσιτισμένα

0




Μπορεί η Ελλάδα να έχει βγει από τα προγράμματα διάσωσης και την αυστηρή επιτήρηση των δανειστών, αλλά οι μεγάλες περικοπές στον εθνικό προϋπολογισμό τα χρόνια της κρίσης έχουν αφήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να πεινάει και τα παιδιά να υποσιτίζονται.

Αυτήν τη δραματική εικόνα της Ελλάδας μεταφέρει σε ρεπορτάζ της η Deutsche Welle, επικαλούμενη έρευνα του Transnational Institute, με έδρα το Άμστερνταμ, σύμφωνα με την οποία το 14% των Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την περιγραφή της κατάστασης σε ένα κεντρικό ψαράδικο στον Μαραθώνα. "Έχει φτάσει μεσημέρι και το ψαράδικο είναι ακόμα άδειο. 'Κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του', δηλώνει η ιδιοκτήτριά του Μαρία Χασιώτου. 'Αφού δεν έχουν έρθει ακόμα, πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ. Άλλη μια μέρα με όσπρια και ζυμαρικά', προσθέτει".

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά που βασίζονται στα εισοδήματα των παππούδων και των γιαγιάδων. "Αλλά οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009 αφήνοντας τις οικογένειες με δραματικά λιγότερα εισοδήματα, χωρίς πρόσβαση ούτε καν στα απαραίτητα", προστίθεται.

Υποσιτισμένα παιδιά

Βάσει της έρευνας του Transnational Institute, 9% των παιδιών στην Ελλάδα δεν μπορούν να απολαύσουν τουλάχιστον ένα γεύμα με πρωτεΐνη όταν πριν την έναρξη της κρίσης το ποσοστό ήταν 4%.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά με παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία λόγω της πείνας. Επικαλείται, δε, μαρτυρίες δασκάλων που βλέπουν μαθητές να έρχονται στο σχολείο για μήνες τρώγοντας μόνο ρύζι. "Ορισμένα παιδιά έχουν εντοπιστεί να ψάχνουν στα σκουπίδια με άλλα να παρακαλούν συμμαθητές τους για ξεροκόμματα".

"Με τις αποταμιεύσεις να έχουν εξαφανιστεί, ορισμένοι έχουν υποχρεωθεί ακόμα και να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επιλέγοντας να τα επισκέπτονται δύο-τρεις φορές την εβδομάδα γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες", προσθέτει το ρεπορτάζ.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κρίση αφήνει τους Έλληνες πεινασμένους και τα παιδιά υποσιτισμένα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator