ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση με την Λίλη Λαμπρέλλη: “Κι αν τα παραμύθια φτιάχτηκαν για τους εφήβους;”

0


Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Μήνας Εφηβείας 2018”, οι εκδόσεις Πατάκη, το Βιβλιοπωλείο “Κουκίδα” και η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου συνδιοργάνωσαν την Ομιλία - Εκδήλωση, για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους, με θέμα: “Κι αν τα παραμύθια φτιάχτηκαν για τους εφήβους;”, με την Λίλη Λαμπρέλλη.

Η κ.Ξένια Σακελλαρίου, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου “Κουκίδα” υποδέχτηκε την συγγραφέα και το κοινό και ευχαρίστησε την Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία.

Στην ομιλία της η κ.Λίλη Λαμπρέλλη, συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών μίλησε για τον συμβολικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το κόστος της ενηλικίωσης, μέσα στα ΛαΪκά Παραμύθια.

Σύμφωνα με την συγγραφέα, τα ΛαΪκά Παραμύθια εμπεριέχουν το μήνυμα της μετάβασης από μια κατάσταση της ζωής σε μια άλλη, από μια ηλικία σε μια άλλη, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί χωρίς κόστος.

Αν αυτή η μετάβαση, που είναι φυσικό να περιλαμβάνει την “απώλεια”, τον “θάνατο” και το “πένθος” δεν συμβεί, τότε τα άτομα βαδίζουν στον χρόνο χωρίς να μεγαλώνουν, χωρίς να ωριμάζουν, διατηρώντας τον ρόλο του πληγωμένου, αδύναμου, ανικανοποίητου και εξαρτημένου παιδιού.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης η συγγραφέας διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της “Η νύχτα του κορακιού”, στην συνέχεια αφηγήθηκε ένα ΛαΪκό παραμύθι για παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις και υπέγραψε βιβλία της.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi


Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εκδήλωση με την Λίλη Λαμπρέλλη: “Κι αν τα παραμύθια φτιάχτηκαν για τους εφήβους;”"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator