Η Διοίκηση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ για τα φαινόμενα έκφρασης βίας σε βάρος του προσωπικού

0ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07-12-2018
Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Γραφείο Διοίκησης

Με θλίψη και προβληματισμό η Διοίκηση του Νοσοκομείου και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν την τελευταία περίοδο επανειλημμένα φαινόμενα έκφρασης βίας -λεκτικής και σωματικής- κυρίως συνοδών ασθενών σε βάρος του προσωπικού. Έχει τονιστεί προς όλες τις κατευθύνσεις πως το Νοσοκομείο Κορίνθου -δομή του Εθνικού Συστήματος Υγείας- λειτουργεί για να εξυπηρετεί τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού και η καθημερινή προσπάθεια του συνόλου των εργαζομένων στοχεύει στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ευαίσθητη και ιδιαίτερα φορτισμένη ψυχολογική κατάσταση ασθενών και συνοδών, τους οποίους και σεβόμαστε απόλυτα, πλην όμως κάτι τέτοιο δεν νομιμοποιεί και δεν δικαιολογεί κανέναν, να φτάνει σε ακραία σημεία, έκφρασης δυσαρέσκειας, στις περισσότερες των περιπτώσεων αδικαιολόγητης και υπερβολικής, η οποία σηματοδοτεί συμπεριφορά και κουλτούρα κοινωνικά ξεπερασμένη και απαράδεκτη.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί με αρχές και συγκεκριμένους κανόνες και όποιος πιστεύει ότι παραβιάζονται ή ότι τα δικαιώματα του προσβάλλονται, έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται ιεραρχικά και να επιζητά λύσεις, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, της ευπρέπειας και της χρηστής διοίκησης. Άλλωστε υπάρχουν Υπηρεσίες, που έχουν αυτό ακριβώς σαν λόγο και σκοπό λειτουργίας τους. Το Γραφείο κυρίαρχα Εξυπηρέτησης του Πολίτη αλλά και το Γραφείο Διοίκησης είναι πάντα στη διάθεση ασθενών και πολιτών και χωρίς κανένα στοιχείο μεροληψίας ή έλλειψης αντικειμενικότητας, μπορούν να δίνουν τις επιβαλλόμενες λύσεις.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συμπορευόμενοι, διοίκηση, και συνδικαλιστικά όργανα του Νοσοκομείου ζητάμε από το κοινωνικό σύνολο την απόδοση του απαιτούμενου σεβασμού στο προσωπικό του νοσοκομείου, ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενούντων συνανθρώπων μας. Θυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η βία ποτέ δεν επέφερε δόκιμα αποτελέσματα και ότι απλά παραπέμπει σε νοοτροπίες και πρακτικές καταδικαστέες ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά.

Τέλος, πρέπει να καταστεί γνωστό, ότι παρόλη την καταρχήν αντίθετη θεώρησή μας, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι, σε οποιοδήποτε νέο φαινόμενο έκφρασης βίας σε βάρος προσωπικού, να προβούμε σε όλες τις απαιτούμενες και ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, σε βάρος των υπευθύνων.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 07, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Διοίκηση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ για τα φαινόμενα έκφρασης βίας σε βάρος του προσωπικού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator