"Κύριε Πιτσάκη είστε κατώτερος των απαιτήσεων της Προεδρίας του θεσμού"

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Των παρατάξεων

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και «ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ»

Κόρινθος, 06/10/2018 

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, μέλη των παρατάξεων του Παναγιώτη Λουζιώτη και Σωτήρη Μουρίκη, βρισκόμαστε -εν μέσω της διεξαγωγής της εκθεσιακής δραστηριότητας «Πελοπόννησος 2018»- στη δυσάρεστη θέση να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση προς αποκατάσταση του κύρους του θεσμού που υπηρετούμε και του σεβασμού προς τους συναδέλφους επαγγελματίες που εκπροσωπούμε.

Χθες, 05/10/2018, δεχθήκαμε τηλεφωνική ενημέρωση από τη Διεύθυνση του Επιμελητηρίου και από την Γραμματεία του προέδρου κ. Πιτσάκη κα Κασμά, με την οποία μας γνωστοποιήθηκε η ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης για τη βράβευση επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στο Club Hotel Casino Loutraki.

Αιφνιδιασμένοι, ζητήσαμε διευκρινίσεις για το λόγο της αναβολής, χωρίς ωστόσο να λάβουμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, πέρα από το ότι πρόκειται για εξέλιξη της οποίας γνώση (και ευθύνη) έχει η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου. Προς τήρηση των τυπικών διαδικασιών, ο κ. Μουρίκης ζήτησε εγγράφως τη σχετική ενημέρωση περί αναβολής της εκδήλωσης, και παρότι του δόθηκε η δέσμευση ότι θα λάβει το έγγραφο αμέσως, μέχρι και αυτή την ώρα αυτό αγνοείται.

Και φυσικά αγνοείται, αφού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένη, χωρίς ουδέποτε να έχει τεθεί ως θέμα η αναβολή της.

Πρόκειται για την κορύφωση της αντιδημοκρατικής και διχαστικής τακτικής του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Πιτσάκη, που με συνέπεια ακολουθεί (με απόλυτη συνευθύνη της Διοικητικής Επιτροπής και των μετεκλογικών συμμάχων του), από την πρώτη μέρα της εκλογής του. Με αποκλεισμό των εκλεγμένων μελών της αντιπολίτευσης από τις διαδικασίες. Με ρεβανσισμό εναντίον όσων δε στηρίξαμε την εκλογή του. Με αυταρχισμό στις αποφάσεις, που συνήθως λαμβάνονται εν κρυπτώ.

Σεβόμενοι την αυτονόητη ανάγκη της ομαλής διεξαγωγής της εκθεσιακής δραστηριότητας, της οποίας ο σχεδιασμός, τα αποτελέσματα και η αντιπροσωπευτικότητα των πελοποννησιακών επιχειρήσεων θα αξιολογηθούν προσεχώς, σταθήκαμε όλο αυτό το διάστημα υποστηρικτικά, αποφεύγοντας κάθε μορφή αντιπολίτευσης.

Η εξωφρενική ωστόσο μικροπρέπεια του κ. Πιτσάκη να αποκλείσει/απαγορεύσει την παρουσία της αντιπολίτευσης σε μια εκδήλωση βράβευσης (η οποία τελικώς εξελίχθηκε σε φιάσκο), ψευδόμενος αισχρά περί της αναβολής της, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα τη δειλία του, δεν αποτελεί μόνο ασέβεια προς τον θεσμό του Επιμελητηρίου, αλλά κυρίως ασέβεια και προσβολή προς τους επαγγελματίες του Νομού που εκπροσωπούμε.

Τους συναδέλφους μας που απαιτούν και αξίζουν μια σοβαρή, υπεύθυνη, αποτελεσματική και ενωτική Διοίκηση του Επιμελητηρίου, κι όχι μικροπρεπείς και αντιδημοκρατικές τακτικές προς ικανοποίηση προσωπικών στόχων.

Κύριε Πιτσάκη, λυπούμαστε για την ακατάλληλη στιγμή της εκκωφαντικής επιβεβαίωσης αυτού που ήδη γνωρίζαμε και τα μέλη του Επιμελητηρίου κατέδειξαν με την ψήφο τους στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017: Είστε κατώτερος των απαιτήσεων της Προεδρίας του θεσμού.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Παναγιώτης
ΜΟΥΡΙΚΗΣ Σωτήριος
ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ Δημήτριος
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Βασίλειος
ΠΑΠΑΙΩΑΝΟΥ Ευάγγελος
ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ Χρήστος
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Γεώργιος
ΓΕΡΟΥ Δημήτριος
ΓΚΙΩΝΗΣ Ιωάννης
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Κύριε Πιτσάκη είστε κατώτερος των απαιτήσεων της Προεδρίας του θεσμού""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator