ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δηλώσεις Πνευματικού για τα έργα αποκατάστασης αλλά και για την κατασκευή της μονάδας ανακύκλωσης - ΒΙΝΤΕΟ

0


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός επισκέφθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 την Δημοτική Κοινότητα Άσσου επιβλέποντας τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από το πέρασμα των ακραίων καιρικών φαινομένων. Εκτός από την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές, πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες ώστε να ανοίξει ένα αυλάκι άρδευσης της ευρύτερης περιοχής που τροφοδοτείται με νερό από τον ΑΟΣΑΚ το οποίο για αρκετά χρόνια ήταν κλειστό. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος ο Δήμος Κορινθίων θα αντιμετωπίσει μικρότερα προβλήματα κατά την θερινή περίοδο και θα διευκολυνθεί η άρδευση των κτημάτων της ευρύτερης περιοχής του Άσσου.

Επίσης, προέβη σε δηλώσεις και για τα έργα αποκατάστασης που αφορούν την αγροτική οδοποιία και το παραλιακό μέτωπο. Τα μηχανήματα του Δήμου Κορινθίων εργάζονται τόσο στην Κόρινθο, όσο και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει οι εργασίες έχουν επικεντρωθεί αρχικά στην αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας στα πιο επικίνδυνα σημεία και έπειτα σε άλλους αγροτικούς δρόμους που έχουν υποστεί λιγότερες ζημιές. Επίσης αυτή τη στιγμή καθαρίζεται όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Ο μεγαλύτερος όγκος του υλικού έχει συλλεχθεί και έχει απομακρυνθεί, ενώ ακολουθείται ένας οικολογικός τρόπος διαχείρισης , καθώς όλα θρυμματίζονται και θα είναι ένα άριστο προϊόν για κομπόστ. Ο Δήμαρχος έκανε έκκληση στους δημότες να επιδείξουν υπομονή, καθώς τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου θα επιστρέφουν εκ νέου μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης και καθαρισμού.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κορινθίων επισκέφθηκε και τον χώρο όπου σε δυόμιση μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας Ανακύκλωσης και Αερόβιας Κομποστοποίησης. Ο σχεδιασμός του έργου έχει ξεκινήσει προ διετίας και σήμερα είναι σε φάση θεμελίωσης, ενώ πολύ σύντομα, και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της μονάδας, θα τοποθετηθούν και τα μηχανήματα του εργοστασίου για τα οποία ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί. Ο Δήμος Κορινθίων είναι μεταξύ των πρωτοπόρων στην απόκτηση ιδιόκτητης εγκατάστασης αξιοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών και αερόβιας κομποστοποίησης. Στις εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση θα αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο τα ανακυκλώσιμα υλικά, που θα προέρχονται από ένα σύστημα διαλογής στην πηγή, που θα στηθεί σε όλο τον Δήμο Κορινθίων, τα οποία έπειτα θα διαχωρίζονται κατά είδος και θα δεματοποιούνται ώστε να πηγαίνουν προς πώληση. Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου από χρήματα του Δήμου Κορινθίων, καθώς η Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης τέτοιων πρωτοβουλιών, δεν προχώρησε σε πρακτική στήριξη.

Εκ του γραφείου τύπου

750" height="450" src="https://www.youtube.com/embed/on9kDnnhnRE" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 31, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δηλώσεις Πνευματικού για τα έργα αποκατάστασης αλλά και για την κατασκευή της μονάδας ανακύκλωσης - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator