Νεκρός από πυρά αστυνομικών Έλληνας που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία

0



Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες

Στο θάνατο ενός 35χρονου Έλληνα ομογενή στην Αλβανία κατέληξε η ένταση με τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. 

Ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες. 

Στη συνέχεια, όμως η αλβανική αστυνομία την κατέβασε με αποτέλεσμα ο ομογενής ν’ αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί, εάν έβαλε εναντίον των αστυνομικών ή πυροβόλησε στον αέρα αν και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται, πως έστρεψε το όπλο του εναντίον των αστυνομικών.
Σύμφωνα με το himara.gr, o 35χρονος προσπάθησε να διαφύγει και βρήκε καταφύγιο στο υδραγωγείο της πόλης, όπου περικυκλώθηκε από αστυνομικούς.
Οι πληροφορίες των αλβανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα μέλη των ειδικών δυνάμεων του ζήτησαν να πετάξει το όπλο του και να παραδοθεί, όμως εκείνος αντ΄ αυτού άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν, με σφαίρες που τον βρήκαν στο κεφάλι και στο στήθος. 

Νεκρός είναι σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας χαρακτηρίζουν εξτρεμιστή.
Όπως αναφέρει το himara.gr, κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου, τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία.
Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

ΥΠΕΞ: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από την Αλβανία

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απευθυνόμενο προς τις αλβανικές αρχές για τη δολοφονία του ομογενή Κ Κατσίφα την ώρα που προσπαθούσε να υψώσει την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία.
Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή και τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές ενώ θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Συγκεκριμένα υη ανακοίνωση αναφέρει:
«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση να προχωρήσει σε έντονο διάβημα προς την Αλβανία

Να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την Αλβανία για την εκτέλεση του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσιφά, επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία στους Βουλιαράτες καλεί την ελληνική κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Οι αλβανικές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες για το τραγικό αυτό γεγονός, σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος καλώντας παράλληλα τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.
«Την ημέρα που οι απανταχού Έλληνες, γιορτάζουν το ηρωικό ΟΧΙ, το αλβανικό έπος και τους νεκρούς μας, ένα τραγικό γεγονός ήρθε να βαρύνει την ψυχή μας.
Ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς, μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας που γιόρταζε και αυτός, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο νεκροταφείο των Ελλήνων Πεσόντων του Αλβανικού Έπους στις Βουλιαράτες, πλήρωσε με τη ζωή του την έκφραση της πατριωτικής του ευαισθησίας», σημειώνει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και προσθέτει:
«Οι αλβανικές αρχές οφείλουν άμεσα να διευκρινίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκαν τα πράγματα στο τραγικό αυτό γεγονός.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε έντονο διάβημα προς την αλβανική κυβέρνηση απαιτώντας πλήρη ενημέρωση, άμεση διερεύνηση των γεγονότων και απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.
Καλούμε, τέλος, τα μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους».

www.bankingnews.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 28, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νεκρός από πυρά αστυνομικών Έλληνας που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator