Εκάβη στο Αρχαίο Στάδιο Σικυώνος από το "Λύσιππο"

0
Ο αρχαίος τραγικός λόγος θα ακουστεί στις 21 Οκτωβρίου στον μαγευτικό χώρο της αρχαίας Σικυώνας, στο Στάδιο που επί αιώνες ήταν χαμένο στη λήθη, καλυμμένο από την αδικία του χρόνου, της άγριας βλάστησης και της κρατικής ακηδίας.

Ο πολιτιστικός σύλλογος: Φίλοι γραμμάτων και τεχνών «Ο Λύσιππος», σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, μετά από επίπονες προσπάθειες, ανέδειξαν τον ιερό χώρο, τον αποκάθαραν και σαν να ξαναγεννήθηκε, μετά από πάνω από 2000 χρόνια, ο εκθαμβωτικός ερειπιώνας του αρχαίου Σταδίου, όπου κάποτε ηχούσαν οι ιαχές των προγόνων.

Ο «Λύσιππος» με χαρά και συγκίνηση, συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης απέναντι στην Ιστορία και τον πολιτισμό, θα παρουσιάσει στο πεταλόσχημο Στάδιο την Εκάβη του Ευριπίδη, δίνοντας συνέχεια και συνοχή στο τοπίο και τον αείζωο ελληνικό πολιτισμό. Οι θεατές θα βρεθούν κατάματα με την ομορφιά δεχόμενοι την αλμύρα και το φως του Κορινθιακού που λάμπει στο βάθος.

Το Στάδιο θα «ξαναμιλήσει» μετά από αιώνες σιωπής, μέσα από τον μοναδικό λόγο του μεγάλου τραγικού μας. Είναι βέβαιο ότι η συμμετοχή θα είναι μια μοναδική, ξεχωριστή εμπειρία για τον καθένα.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, ώρα 11:30 π.μ. στο χώρο του Αρχαίου Σταδίου Σικυώνος (ακολουθούμε το δρόμο που περνάει μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο και συνεχίζουμε σε μια απόσταση 100 περίπου μέτρων).

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Π.Ε. Κορινθίας.

Σκηνοθεσία: Πάνου Μεγαρίτη,
Μουσική: Λουδοβίκου των Ανωγείων,
Χορογραφίες: Έλενας Μιχαηλίδου,
Κοστούμια: Λυδίας Schaidreiter,
Εικαστικό σκηνικού: Αγγελικής Τσοτσώνη

Διανομή:
Εκάβη: Γεωργία Παπακωνσταντίνου-Αλαφάκη
Πολυξένη: Μαρία Φάγκρα
Οδυσσέας: Βαγγέλης Χουσελάς
Ταλθύβιος, Αγαμέμνονας: Παναγιώτης Σαλωνίτης
Βάγια: Γεωργία Καλαρά
Πολυμήστορας: Βαγγέλης Λούτας
Κορυφαία χορού: Μαρία Γεωργιάδη
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκάβη στο Αρχαίο Στάδιο Σικυώνος από το "Λύσιππο""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator