ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ

0


Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, “ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ”, στην Κόρινθο, το Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων(ΚΕ.Π.Α.Π.) πραγματοποίησε Εκδήλωση - Αφιέρωμα στην απελευθέρωση του Ακροκορίνθου στις 26/10/1823.

Η κ.Τόνια Τζαναβάρα, Έφορος της Πινακοθήκης και Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, ύστερα από το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των ομιλητών, διάβασε ένα δημοτικό τραγούδι, άμεσα συνδεδεμένο με το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης του Ακροκορίνθου.

Ο κ.Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος - Λαογράφος, μίλησε για όλη την πορεία της Απελευθέρωσης του Ακροκορίνθου, αναφερόμενος σε πρόσωπα, και γεγονότα.

Στην συνέχεια, η κ.Γιώτα Κασίμη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, παρουσίασε τα Οθωμανικά μνημεία της περιόδου 1458-1823, στην Κόρινθο.

Τέλος, ο Δρ. Σεγιέντ Μωχάμαντ Ταγκί Σχαριάτ - Παναχί, Ιστορικός - Οθωμανολόγος, μίλησε για την δημογραφική, οικονομική και οικιστική εξέλιξη της Κορίνθου στην διάρκεια του 18ου αιώνα.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator