Οι πεσόντες Σοφικίτες ήρωες του Έπους του 1940

0*Του Αναστάσιου Λυμπερίου

Πριν μερικά χρόνια ως ελάχιστο φόρο τιμής αναδείξαμε τη θυσία των συμπατριωτών μας Σοφικιτών που αγωνίστηκαν και έπεσαν στους εθνικούς αγώνες από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μικρή αυτή συνεισφορά μας στην τοπική ιστορία του Σοφικού Κορινθίας και της ευρύτερης περιοχής, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς το απαραίτητο πραγματολογικό υλικό που χορηγήθηκε ευγενώς από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του Γενικού Επιτελείου Στρατού την όποια και ευχαριστούμε θερμά.

Επειδή είναι χρέος μας να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των ηρώων αναδημοσιεύουμε τμήμα της έρευνας που άφορα τους πεσόντες στο πόλεμο του 1940.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι τα στοιχεία των πεσόντων τελούν υπό διόρθωση - επικαιροποίηση που ανανεώνονται συνεχώς. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας για τυχόν λάθη αλλά και παραλείψεις πεσόντων που δυστυχώς δεν έχουν καταγράφει.

Πεσόντες Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος:
Βενετσάνος Παναγιώτης του Γκίκα, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1917,υπηρετούσε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη στη μάχη στο ύψωμα Μπουλαράτ της Χειμάρρας το Δεκέμβριο του 1940.

Γκούμας Πέτρος του Βλάσιου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1913, εφονεύθη στη μάχη της Χειμάρρας στις 4/1/1941.

Δανιήλ Αθανάσιος του Θεοδώρου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1914, υπηρετούσε στο 30ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη στη μάχη στο Ντομπρένι ΒΔ Μοσχοπόλεως στις 26/01/1941.

Ιακώβου Σαράντος του Σταματίου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1910, υπηρετούσε στο 52ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη στη μάχη της Κλεισούρας στις 24/12/1940.

Μαρκέλλος Μιχαήλ του Γεωργίου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1917, υπηρετούσε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη στη μάχη της Χειμάρρας στις 27/12/ 1940.

Παπασταματίου Αθανάσιος του Δημητρίου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1913, υπηρετούσε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη σε μάχη στη Χειμάρρα στις 29/03/ 1941.

Ρούσης Αθανάσιος του Μιχαήλ, Στρατιώτης, γεννημένος στο Σοφικό Κορινθίας το 1910, υπηρετούσε στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού, απεβίωσε στο 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 14/02/ 1941.

Μαυραγάννης Ιωάννης του Δημητρίου, Στρατιώτης, γεννημένος στο Κόρφο Κορινθίας το 1917, υπηρετούσε στο 93ο Σύνταγμα Πεζικού, εφονεύθη στη μάχη στο Οχυρό Εχίνος βορειανατολικά της Ξάνθης στις 8/4/1941 κατά την Γερμανική εισβολή.

Αιωνία η μνήμη.

*ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης.Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι πεσόντες Σοφικίτες ήρωες του Έπους του 1940"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator