Η πολιτική ζωή σαν... stand up comedy!

0



Του Γιάννη Σιδέρη

Η κεντρική πολιτική σκηνή έχει μεταβληθεί σε ένα σκερτσόζο… Comedy club και οι συγκυβερνώντες σε performers, έτσι ώστε η παράσταση που δίνεται να ξεφεύγει από κάθε δυνατότητα ορθολογικής ανάλυσης.

Χθες συνέβη το ιλαροτραγικό ο Ρουβίκωνας να εισβάλει στο γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κατσίκη, για τον οποίο διακινείτο η φημολογία ότι ήταν ο επόμενος στη λίστα προς αποχώρηση (υπό αυτή τη διάσταση η εισβολή στο γραφείο του συγκεκριμένου βουλευτή έχει τη δική τη σημειολογία).

Πριν όμως γίνει γνωστή η ανάληψη ευθύνης, ο Πάνος Καμμένος ερμήνευσε την προσπάθεια «μπούκας» ελάχιστων ατόμων σε ένα γραφείο, ως προκαταρκτική πράξη για… ανατροπή του πολιτεύματος και καλούσε σε εισαγγελική παρέμβαση!

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, συνήθως συγκρατημένος, προχωρούσε σε έκκληση … δημοκρατικής επαγρύπνησης. Ενέταξε την απόπειρα στο γραφείο Κατσίκη σε οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού των βουλευτών και του πολιτικού συστήματος από ακροδεξιές ομάδες. Γι' αυτό «σε ένα τέτοιο κλίμα, δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο, σε οποιονδήποτε, εν προκειμένω σε ακροδεξιά ομάδα, φιλοβασιλική (!), να κάνει τέτοιες ενέργειες έτσι ώστε να φοβούνται οι βουλευτές»! (σ.σ. Είναι άλλοι οι βουλευτές αυτοί που δεν πρέπει να φοβούνται, από εκείνους που απειλούσε ο κ. Τσίπρας, «θα φοβάστε να βγαίνετε από το σπίτι σας»).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, έκανε λόγο για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες, ενώ δεν ξέχασε να κατηγορήσει πάλι τον Μητσοτάκη για οργάνωση αποστασίας όπως το 65! Και φυσικά ο αριστερός Νίκος Φίλης εκτίμησε ότι συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση ( ε ναι, με τόσο κυνήγι που τους έκανε, δεν έχουν που να σταθούν πλέον….)

Ο ίδιος ο Κατσίκης πάντως δεν είναι σίγουρος αν ήταν ο Ρουβίκωνας, αλλά ο εκπρόσωπος του κόμματος Θ. Τοσουνίδης με πεποίθηση δήλωσε ότι οι κουκουλοφόροι του Ρουβίκωνα έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, αφού στόχευαν στον εκφοβισμό και στο φίμωμα της φωνής των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Αρα για τον εκπρόσωπο των συγκυβερνητών, ο Ρουβίκωνας δεν κάνει ακτιβισμό όπως πιστεύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης, και δεν είναι το «ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει», όπως πιστεύει ο κ. Τόσκας.

Αυτά χθες, σε συνέχεια του «οργισμένου» non paper του Μαξίμου, κατά το οποίο «Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Ως γνωστόν τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι τα εξής δύο Ο Μαρινάκης και ο Ιβάν.

Πάντως ο Μαρινάκης στις 3 Μαΐου του 2014 είχε δηλώσει στο Βήμα τη Κυριακής: «Δεν είμαι ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδας – θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ήταν ο Μώραλης» (υποψήφιος για τον Δήμο Πειραιά). Μια μέρα μετά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε μεσονύκτια «μυστική» συνάντηση σε ψαροταβέρνα του Πειραιά με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Η συνάντηση ήταν… τόσο μυστική που την επομένη διέρρευσαν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ κυκλοφόρησαν και εύλογα σενάρια ότι έγινε συμφωνία για αλληλοϋποστήριξη κατά τον Β’ γύρο σε Περιφέρεια και δήμο Πειραιά. Και αυτά να μην υιοθετήσει κανείς, είναι αναντίρρητη παραδοχή πως φωτογραφίες και Βίντεο συνέβαλαν ώστε να λάβει γνώση ο κόσμος του Ολυμπιακού προς ποια πλευρά ήταν ευνοϊκά διακείμενος ο Πρόεδρος.

Για το έτερο «επιχειρηματικό συμφέρον», τον Ιβάν, υπενθυμίσαμε και χθες ότι το στόμα του έσταζε μέλι για τον Αλέξη που του θύμιζε τον Πούτιν στη βουλή, και για τον Μητσοτάκη που δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός (Τώρα ξαφνικά έφτασε να απεργάζεται αποστασία «λειτουργώντας υπέρ του Μητσοτάκη»)!

Είναι ο ίδιος ο Ιβάν, του οποίου η κυβέρνηση:

Τον Απρίλη του 2015 ρύθμισε με 100 δόσεις τα χρέη του ΠΑΟΚ. Δύο χρόνια αργότερα, πάλι Απρίλη η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε προσπάθεια να δημιουργήσει τη νομική βάση για τη διαγραφή του προστίμου στη ΣΕΚΑΠ. Τον Φεβρουάριο του 2018 με τροπολογία που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο για την εμπορική ναυτιλία, απηλλάγη ο νέος επενδυτής του ΟΛΘ, δηλαδή ο Ιβάν Σαββίδης, από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ!.

Αυτός είναι ο «ολιγάρχης» στον οποίο ΣΥΡΙΖΑ κάνει… ανειρήνευτο πόλεμο! Τι συνέβη έκτοτε και ο αγαπημένος της κυβέρνησης μετεβλήθη σε υποκινητή αποστασίας; Ομολογούμε ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε γεγονότα, αλλά οι πολιτικές εκτιμήσεις παραπέμπουν σε επιθυμίες πέραν του Ατλαντικού. Ο Ιβάν (και ο ΠΑΟΚ) είναι κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια, αφού ο Πούτιν δεν θέλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ (της οποίας είμαστε «στρατηγικός εταίρος» κατά τον Τράμπ), καίγονται γι αυτό και βγάζουν κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση για τους χαριεντισμούς μαζί του.(επανειλημμένες ήταν οι αιχμές δυσαρέσκειας και οι προβληματισμοί του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, για τους «επενδυτές του ΟΛΘ» - δηλαδή τον Ιβάν)!

Και μέσα σε όλα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατηγορεί την… κλιματική αλλαγή για τα χάλια της Μάνδρας, και μας μαλώνει επειδή αναφέρουμε μόνο αυτή, ενώ παρόμοια φαινόμενα συνέβησαν στην Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α.

Μόνο που πουθενά αλλού δεν έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι πνιγμένοι στη λάσπη. Γι αυτό λίγη σεμνότητα από σεβασμό στους νεκρούς δεν θα έβλαπτε, έστω και αν τα έργα προχωράνε «με ρυθμούς ρεκόρ» όπως η ίδια ισχυρίζεται, πράγμα που η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη διαψεύδει.

Όλα τα ανωτέρω έχουν σωστά ερμηνευτεί ως απελπισμένες αντιδράσεις πανικού μιας κυβέρνησης που καταρρέει, χωρίς να διαθέτει πλέον στηρίγματα πλέον σε οργανωμένες κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις. Βέβαια της έμεινε... ο κ. Μίχαλος!

Liberal
Δημοσίευση: Αυγούστου 01, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η πολιτική ζωή σαν... stand up comedy!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator