Εξώδικη απάντηση του Nemeapress στο εξώδικο του Δημάρχου Νεμέας

0


”Να ανακαλέσετε άμεσα κύριε Δήμαρχε άλλως θα προβούμε στα νόμιμα”.
Δημοσιεύσαμε στις 16 Αυγούστου 2018 το εξώδικο του Δημάρχου Νεμέας κατά της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας https://www.nemeapress.gr/2018/08/16/exodiko-dimarchoy-nemeas-kata-nemeapress-gia-dimosieyma-foto/

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018 αποστείλαμε στον Δήμαρχο την ακόλουθη Εξώδικη απάντηση :

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΗ του Αθανασίου, Διαχειριστή της ηλεκτρονικής εφημερίδας με τον διακριτικό τίτλο “NemeaPress.gr”, κατοίκου Νεμέας Κορινθίας (οδός Β. Αθανασοπούλου, αρ. 6).

ΠΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ του Ηλία, Δήμαρχο Νεμέας, που κατοικοεδρεύει στη Νεμέα και στο Κατάστημα του Δημαρχείου αυτής (Λεωφ. Παπακωνσταντίνου, αρ. 36β).

<—>

Σε σχέση με την από 11/08/2018 εξώδικη με επιφύλαξη δικαιωμάτων δήλωσή σας εναντίον μου, έχω να σας απαντήσω τα ακόλουθα:

Στις 06/08/2018 πράγματι αναδημοσίευσα στην ηλεκτρονική εφημερίδα «NemeaPress.gr», της οποίας είμαι διαχειριστής από το έτος 2010 και διαρκώς μέχρι σήμερα, το ακόλουθο από 04/08/2018 δημοσίευμα της επίσης ηλεκτρονικής εφημερίδας της Κορίνθου, διαχείρισης Ιωάννη Λάμπρου, με τον διακριτικό τίτλο «Streetlife» (https://streetlife.gr/2018/08/04/dyskoli-stigmi-perase-o-dimarchos-tis-nemeas/):
Δύσκολη στιγμή πέρασε ο δήμαρχος της Νεμέας

Από streetlife

– Αύγουστος 4, 2018


Ένα πολύ δύσκολο μεσημέρι πέρασε ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κώστας Καλαντζής .

Ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στο Δημαρχείο
έχασε για λίγα λεπτά τις αισθήσεις του
με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική βοήθεια για να συνέλθει…

Αφού συνήλθε μεταφέρθηκε στο σπίτι του όπου βρίσκεται αυτή την ώρα
με την σιγουριά της οικογενειακής φροντίδας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του
μας εξέφρασε φόβους για την πορεία της υγείας του
αφού ο οργανισμός του έχει εξαντληθεί,
με παράπονα όμως και απογοητευμένος από του αιρετούς συνεργάτες του
αλλά και τους νταβατζήδες της Νεμέας όπως χαρακτηριστικά μας είπε…

Ακόμα μια μάχη που έδωσε ο Δήμαρχος που και σε αυτή βγήκε νικητής…
Κουράγιο Δήμαρχε και περαστικά…

Πηγή | korinthosnews.gr/ Share


Κάτωθι της ανωτέρω αναδημοσίευσης, ακολουθούσε το ρεπορτάζ μου σχετικά με το περιστατικό το οποίο ανέφερε επί λέξει τα εξής:

«Σ.Σ. Οι υπάλληλοι του Δήμου και ο αντιδήμαρχος κ. Σκάζας όταν λιποθύμησε φώναξαν τους γιατρούς κ.κ. Σιαμπλή και Παπαδημητρίου, αυτοί έτρεξαν αμέσως. Αν και οι σχέσεις των γιατρών με τον Δήμαρχο δεν είναι και τόσο καλές, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, έτρεξαν να κάνουν το καθήκον τους, ο Δήμαρχος μόλις τους είδε – μπήκαν στο γραφείο του – άρχισε να ουρλιάζει και πέταξε τους γιατρούς έξω».

Σε σχέση με την ανωτέρω λοιπόν ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα της οποίας είμαι διαχειριστής, την οποία εσείς συνελόντι ειπείν χαρακτηρίζετε στην ανωτέρω εξώδικό σας προς εμένα «αναληθή, ανυπόστατη, διαδίδουσα ανακριβή γεγονότα, συκοφαντική, υποβολιμαία, κατευθυνόμενη από τους «αιθεροβάμονες πολιτικούς σας αντιπάλους» κ.α.», έχω να σας θέσω τα εξής ερωτήματα – απαντώντας ταυτόχρονα στα όσα μου καταλογίζετε σ’ αυτήν:
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι την Παρασκευή 03/08/2018, μεσημβρινή ώρα και ενώ βρισκόσασταν στο γραφείο σας στο Δημαρχείο Νεμέας, παρουσία δύο επισκεπτών, των αντιδημάρχων και πολλών υπαλλήλων του Δήμου, χάσατε τις αισθήσεις σας και λιποθυμήσατε;
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι τόσο ο Αντιδήμαρχος κ. Σκάζας, όσο και υπάλληλοι του Δήμου έσπευσαν ανάστατοι να καλέσουν τηλεφωνικά και αυτοπροσώπως τους ιατρούς κ.κ. Σιαμπλή και Παπαδημητρίου, καθώς και έτερο ιατρό ο οποίος απάντησε ότι δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη Νεμέα;
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι όχι μόνο δεν ευχαριστήσατε τους ιατρούς όταν εισήλθαν στο γραφείο σας, αλλά φωνάζατε με μεγάλη ένταση, άλλως ουρλιάζατε (ρεπορτάζ) επί λέξει και εις επήκοον απάντων των παρευρισκομένων : «Βγείτε έξω όλοι από το γραφείο μου τώρα; … και οι γιατροί έξω τώρα…» και ότι σε ερώτηση ενός εκ των δύο ιατρών «να βγούμε και οι γιατροί» συνεχίσατε να φωνάζετε «και οι γιατροί έξω τώρα» (ρεπορτάζ από παρόντες στο περιστατικό);
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Σκάζας, όσο και συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Δήμου, που είχαν σπεύσει να καλέσουν τους ανωτέρω ιατρούς, μετά το πέρας του συμβάντος και αφού οι άνω ιατροί αποχώρησαν κατά τον ανωτέρω τρόπο από το δημαρχείο, έσπευσαν να τους καλέσουν και να τους ζητήσουν «συγνώμη» (ρεπορτάζ από παρόντες);
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι σύμφωνα με όσα αναγράφει η ανωτέρω ανάρτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας streetlife.gr, την οποία αναδημοσίευσα κατευθείαν από το σχετικό link, δώσατε ο ίδιος τηλεφωνική συνέντευξη για το ανωτέρω συμβάν, σε έτερη ηλεκτρονική εφημερίδα με τον διακριτικό τίτλο Korinthosnews (την οποία αναφέρει και ως πηγή της η streetlife.gr μετά το ανωτέρω συμβάν όπου επί λέξει διαλαμβάνονται τα εξής :

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του (σ.σ.: με τον Δήμαρχο κ. Καλαντζή) μας εξέφρασε φόβους για την πορεία της υγείας του αφού ο οργανισμός του έχει εξαντληθεί, με παράπονα όμως και απογοητευμένος από του αιρετούς συνεργάτες του αλλά και τους νταβατζήδες της Νεμέας όπως χαρακτηριστικά μας είπε…». (εκτός από τη λέξη «νταβατζήδες» που στην αρχική ανάρτηση είναι υπογραμμισμένη, οι δύο υπογραμμίσεις είναι δικές μου, γιατί είναι αυτές που καταδεικνύουν ότι εσείς δώσατε τηλεφωνική συνέντευξη και την είδηση.

6. Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι στις 13/08/2018 όταν εισήλθα στο γραφείο σας στο Δημαρχείο για να καλύψω την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ καθώς και κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας για το θέμα των ζημιών στις καλλιέργειες από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα τη Νεμέα, εσείς μου είπατε με έντονο ύφος «εσύ να βγεις έξω», ενώ ταυτόχρονα με καλέσατε να σας αποκαλύψω «ποιος υπάλληλος μου έδωσε τις πληροφορίες για το συμβάν της 03/08/2018 και το τι έγινε με τους γιατρούς»;
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι η ανάγκη σας για να δικαιολογήσετε ίσως την ανωτέρω ανάρμοστη για τον πρώτο δημότη του Δήμου μας συμπεριφορά, σας οδήγησε λίγες ώρες μετά από το πρόβλημα υγείας σας (το οποίο είναι από όλους απόλυτα σεβαστό και κανείς δεν θα το έθιγε αν δεν το θίγατε εσείς ο ίδιος όπως προκύπτει από την αρχική ανάρτηση), να σπεύσετε να δώσετε μία τηλεφωνική συνέντευξη στην οποία από τη μία διατυμπανίζατε και κάνατε ο ίδιος γνωστό στο ευρύ κοινό το πρόβλημά σας, από την άλλη στάζατε «χολή» για τους συνεργάτες σας και μιλούσατε για τους «νταβατζήδες» της Νεμέας; Αυτό βέβαια δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω με την παρούσα μου, το αναφέρω απλώς για να καταδείξω τον δόλο σας.
Αποτελεί πραγματικό γεγονός ότι ο διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας Korinthosnews, κ. Ναστούλης, ο οποίος πήρε και την τηλεφωνική σας συνέντευξη και δημοσίευσε πρώτος τα περί «δύσκολης ώρας σας», «φόβων για την πορεία της υγείας σας», «εξασθένισης του οργανισμού σας», «παραπόνων σας από τους αιρετούς συνεργάτες σας» και «νταβατζήδες» «όπως χαρακτηριστικά του είπατε»…, «κατέβασε» την επίμαχη ανάρτηση λίγο πριν μου κοινοποιηθεί η ανωτέρω εξώδικός σας; Γιατί άραγε; Δεν είχε καταλάβει τι του λέγατε στο τηλέφωνο;

Να σας ενημερώσω στο σημείο αυτό, επειδή στην άνω εξώδικό σας επικαλείστε επανειλημμένως τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τον πρόσφατο νόμο περί Τύπου και δυσφήμισης δια αυτού, καλώντας με να σας αποκαλύψω και τις πηγές του ρεπορτάζ μου, ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), με πλήθος αποφάσεών του, έχει αποφανθεί ότι «ο εξαναγκασμός των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την πηγή της πληροφόρησής τους, συνιστά παραβίαση του άρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που υπερισχύει του εθνικού μας δικαίου, το οποίο κατοχυρώνει το δικαίωμα σεβασμού στην ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης. Τα δε ελληνικά δικαστήρια ακολουθώντας τον ίδιο συλλογισμό με το ΕΔΔΑ, έχουν αναγνωρίσει το δημοσιογραφικό απόρρητο μέσα από την ένταξή του στην ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, όπως αυτή κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμά μας (άρθρο 14Σ). Τελειώνοντας και κλείνοντας την παρούσα παρένθεση, η νομολογία του ΕΔΔΑ αναγνωρίζει επίσης στον Τύπο (έγγραφο και ηλεκτρονικό) τον ρόλο του «δημοσίου άγρυπνου φρουρού», ρόλος ο οποίος προφανώς θα ακυρωνόταν εάν ο δημοσιογράφος είχε υποχρέωση να αποκαλύπτει τις πηγές του, αφού ουσιαστικά κάτι τέτοιο θα δυσχέραινε υπέρμετρα, εάν όχι θα ακύρωνε, την πρόσβασή του στις πηγές και άρα την πρόσβαση του δημοσιογράφου (και του κοινού) στην πληροφορία.

Κατόπιν των ανωτέρω, που αποτελούν άπαντα πραγματικά και διασταυρωμένα από το ρεπορτάζ μου περιστατικά, σε περίπτωση δε αμφισβήτησής τους εκ μέρους σας, υπάρχουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες πρόθυμοι να καταθέσουν ενώπιον οποιουδήποτε Δικαστηρίου περί της αλήθειας αυτών:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα εναντίον σας, για την δια της άνω εξωδίκου σας, συνειδητή εκ μέρους σας, απειλητική και πλήρως εκβιαστική προσπάθεια φίμωσης της μοναδικής τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας της Νεμέας με γνωστό και επώνυμο διαχειριστή.
Σας ΚΑΛΩ άμεσα:

α) Να ανακαλέσετε τα όσα εν γνώσει σας και από δόλο δυσφημιστικά και παραπλανητικά διαλαμβάνετε στην εξώδικό σας τόσο για το άτομό μου, όσο και για την ηλεκτρονική εφημερίδα της οποίας είμαι διαχειριστής και η οποία μέχρι σήμερα έχει κάνει 30.500 έγκυρες και αδιαμφισβήτητες αναρτήσεις.

β) Να απέχετε στο μέλλον από κάθε προσπάθεια εκφοβισμού μου, άλλως εκβίασής μου, όπως και προσβολής της προσωπικότητάς μου, η οποία συντελέσθηκε με την εντολή σας να αποχωρήσω από το γραφείο σας ενώπιον του κ. Κουρεμπέ και του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ.-και
Σας ΔΗΛΩΝΩ ότι, σε περίπτωση που συνεχίσετε την εις βάρος της αξιοπιστίας της εφημερίδας μου και κυρίως της αξιοπρέπειάς μου, δόλια και εκβιαστική συμπεριφορά σας, θα προβώ εναντίον σας στα νόμιμα.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ον απευθύνεται, για να λάβει γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.-

Νεμέα, 23/08/2018

Ο εξωδίκως Δηλών

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘ. ΘΕΟΦΙΛΗΣ

















nemeapress.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 27, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εξώδικη απάντηση του Nemeapress στο εξώδικο του Δημάρχου Νεμέας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator