Το πολιτικό πρότυπο του Πάνου Καμμένου

0




Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα

Ο Πάνος Καμμένος είναι μία περσόνα που μεγαλουργεί στο πολιτικό σύστημα από την ενηλικίωσή του. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος καταφέρνει να ευδοκιμεί στην ηγετική τάξη αυτής της χώρας για δεκαετίες, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους που εξυπηρετούν την εκλογή του. Και συνεργαζόμενος με τις περισσότερες ομάδες του πολιτικού συστήματος.

Είναι βεβαίως άξιον απορίας πώς καταφέρνει να επιβιώνει ασκούμενος σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορους στίβους μάχης με τα ίδια όπλα και τις ίδιες τεχνικές.

Την πιο καλή ερμηνεία για το φαινόμενο Καμμένου την άκουσα από τους πιο ανυποψίαστους ανθρώπους. Πρώην και νυν οπαδών του. "Είναι ο μόνος που μιλάει τόσο ανοιχτά για το ρόλο των ξένων, τη Λέσχη Μπίντελμπεργκ, τον διεθνή σιωνισμό και δεν φοβάται να δείξει τους εχθρούς της Ελλάδας. Με λίγα λόγια, μιλάει έξω από τα δόντια χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες".

Δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος τι κάνει ο Πάνος Καμμένος, στο πολιτικό σύστημα. Αναμεταδίδει από θέση ισχύος, όλους τους μύθους που σοβούν στην ελληνική κοινωνία. Όλες τις "ελληνορθόδοξες" και "βαλκανικές" παραδόσεις που καλλιεργήθηκαν στην νεοελληνική κουλτούρα. Ο Πάνος αντιπροσωπεύει ακόμα τον μέσο Έλληνα που πορεύεται με οράματα ξενοφοβίας, εσωστρέφειας και μυθομανίας.

Και το μεγάλο όπλο του ΥΠΕΘΑ είναι η σταθερότητα του οπαδού του. Αυτού που μένει σταθερός στις πεποιθήσεις του και συνεχίζει να απολαμβάνει τις ιστορίες με τους Εβραίους, τους ανάλγητους τραπεζίτες, τη μασονία και τα ξένα συμφέροντα που θέλουν πάντα να αφανίσουν τη χώρα. Και παραμένει πιστός σε όποιον «ήρωα» αναλαμβάνει εξωθεσμική δράση για να τα βάλει με τους αδίστακτους του κεφαλαίου. Είτε λέγεται Τσίπρας είτε Καμμένος είτε Λούκυ Λουκ και Μικρός Σερίφης.

Το πιο ωραίο δείγμα ταύτισης του Πάνου Καμμένου με τα λογικά άλματα του μέσου οπαδού του το είδαμε χθες, καθώς όπως είπε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Άμυνας η συμφωνία για το Σκοπιανό «δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Και αυτό γίνεται με δύο τρόπους είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα. Αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ». Και συνεχίζοντας διατύπωσε την άποψη που θα τη ζήλευε και ο Ιονέσκο: «το σχέδιο της συμφωνίας δεν έχει καμία βαρύτητα και δέσμευση μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις της συμφωνίας είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσουν τα Σκόπια...Η συμφωνία είναι κακή, δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω...εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση».

Αυτό λοιπόν, είναι το πολιτικό πρότυπο του Πάνου Καμμένου. Πρότυπο που αποθεώνει τον αμοραλισμό και την απίστευτη ελαφρότητα της πολιτικής, περιμένοντας να αυτοκαταστραφεί η κυβέρνηση για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία. Να αυτοκαταργηθεί και ο ίδιος σε μία δίνη εικονικής αυτοχειρίας που θα στηθεί από κοινού, με τον Αλέξη Τσίπρα, για την διάσωση και των δύο.

Αναρωτιέμαι για πόσο η Φαλακρή Τραγουδίστρια του Ιονέσκο "θα φοράει ακόμα την ίδια περούκα"...;

Liberal
Δημοσίευση: Αυγούστου 14, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολιτικό πρότυπο του Πάνου Καμμένου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator