Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος

0



Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Άλλοτε πνίγονται και άλλοτε καίγονται δεκάδες άνθρωποι, λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας! Αυτό είναι το αποκαλούμενο αθηνοκεντρικό πρωθυπουργοκεντρικό κράτος.

Ας μην σκεφτούμε τι θα γίνει με αυτό το κράτος αν συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Η προχθεσινή on camera σύσκεψη του κ. Τσίπρα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ο ίδιος έχει ορίσει, με πάγωσε στην κυριολεξία. Για μια στιγμή φαντάστηκα απλά αυτή τη σύναξη να χειρίζεται πολεμικές επιχειρήσεις, όπου θα παίζεται η ζωή χιλιάδων ελληνόπουλων και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σκεφτείτε το κι εσείς λίγο.

Για να επανέλθουμε στο θέμα της καταστροφής που έγινε, όταν οι τοπικές κοινωνίες έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο, για να έχει όλες τις εξουσίες η κεντρική διοίκηση, δηλαδή στην ουσία η εκάστοτε κυβέρνηση και οι περί αυτής, η κοινωνία παραλύει και τα αποτελέσματα τα ζούμε όλοι μας.

Απαιτείται άμεσα αποκέντρωση της εξουσίας προς τα χέρια του απλού πολίτη, ο οποίος είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της, αν φυσικά μιλάμε για δημοκρατία και όχι για κάτι άλλο και ο οποίος πολίτης ξέρει να της κάνει καλύτερη χρήση από την εκάστοτε ενδεχομένως και ελεγχόμενη από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα κυβέρνηση.

Αυτό που έγινε δεν επιτρέπεται να το αφήσουμε να περάσει έτσι, γιατί απλά θα επαναληφθεί.
Θα είμαστε ασυγχώρητοι.
Θα πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, πρόσωπα και θεσμούς.

Πέτρος Χασάπης
Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτό είναι το σύγχρονο ελληνικό κράτος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator