Η βόμβα του μεταναστευτικού άρχισε να σκάει

0



Η «ναυμαχία» Μάλτας και Ιταλίας για τους 629 μετανάστες, τους οποίους δέχτηκε τελικά η Ισπανία, καταδεικνύει ότι άρχισε να ξεσπάει η βραδυφλεγής βόμβα του μεταναστευτικού, που δημιουργεί τεκτονικές αλλαγές στον πολιτικό χάρτη και το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης.

Τα θεσμικά όργανα όπως ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό μακαριότητα τελούντα, εκδίδουν ανθρωπιστικές ανακοινώσεις με συμβουλές αποδοχής των μεταναστών του πλοίου Aquarius, επειδή «μιλάμε για ανθρώπους που πρέπει να λάβουν τη φροντίδα που χρειάζονται», όπως είπε ο εκπρόσωπός της Μαργαρίτης Σχοινάς. Οι λαοί όμως αντιδρούν, στέκονται δυσανεκτικά και εκλέγουν τους εκπροσώπους που πιστεύουν ότι θα ανακόψουν το κύμα της παράνομης μετανάστευσης που έγινε τσουνάμι τα τελευταία χρόνια.

Στην Πολωνία θριάμβευσε το Κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη του Κατσίνσκι, στις πρόσφατες εκλογές της Σλοβενίας, το επίσης ξενοφοβικό SDS του Γιάνεζ Γιάνσα (με μια προεκλογική εκστρατεία που είχε ως κεντρικό φόβητρο την απειλή της «εισβολής» των μεταναστών), η Ουγγαρία του γνωστού εθνικιστή Βίκτωρος Ορμπάν, πρόσφατα πέρασε νόμο, γνωστό με τον περιγραφικό τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος», σύμφωνα με τον οποίο άτομα ή ομάδες που βοηθούν μετανάστες, θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης. Στην Αυστρία ο Σεμπάστιαν Κουρτς του Λαϊκού Κόμματος, αφού αυστηροποίησε στο εσωτερικό της χώρας του τις διατάξεις περί του Δικαίου των αλλοδαπών, αναλαμβάνει την «προστασία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς η χώρα του αναλαμβάνει την Προεδρία της από την 1η Ιουλίου. Σύνθημά του «Μια Ευρώπη που να προστατεύει» και σκεπτικό «να καταστήσουμε την Ευρώπη ασφαλέστερη απέναντι στην παράνομη μετανάστευση».

Στην Ιταλία η αντιμεταναστευτική κυβέρνηση άρχισε να κλείνει τα λιμάνια, οι χώρες του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία), ως ομάδα έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα δεχτούν «εκβιασμούς και διαταγές» από την ΕΕ για το προσφυγικό, ενώ φράχτες υψώνονται στα σύνορα.

Φράχτες με συρματοπλέγματα, ενόπλους αστυνομικούς, θερμικές κάμερες, συνοριακούς φρουρούς, εκπαιδευμένα σκυλιά. Μερικοί εξ’ αυτών: της ΠΓΔΜ σε δύο σημεία στα σύνορα με την Ελλάδα (Ειδομένη αλλά και απέναντι στη Νίκη της Φλώρινας), της Αυστρίας με την Σλοβενία, της Σλοβενίας στα σύνορα με Κροατία, της Ουγγαρίας στη μεθόριο με την Σερβία, το ίδιο και της Κροατίας με την Σερβία, της Βουλγαρίας με την Τουρκία, ο πάνοπλος και αποτελεσματικός της Ισπανίας στα σύνορα με το Μαρόκο, και ο μάλλον διάτρητος της Ελλάδας με την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ η Αυστρία ζητεί από την Αλβανία να κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα γιατί από κει άνοιξε νέος βαλκανικός διάδρομος, μετά το κλείσιμο του κεντρικού και του ανατολικού. Παράλληλα ο κ. Κουρτς πρότεινε δημοσίως να κρατούνται οι μετανάστες σε χώρους της Ευρώπης, αλλά όχι της Ε.Ε. (Αλβανία –Σκόπια), λες και δεν θα διεισδύσουν από κει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κοινωνική πολιτική και μεταναστευτικό στρέφουν τους λαούς σε ακροδεξιούς ηγέτες Σε πολλά σημεία αυτά τα δύο τέμνονται. Για παράδειγμα στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν υπάρχουν μετανάστες. Και όμως ψηφίστηκε μαζικά το ακροδεξιό AfD. Ο λόγος απλός. Οι ανατολικογερμανοί πολίτες θεωρούν ότι το κράτος στερεί από αυτούς κοινωνικούς πόρους για να τους προσφέρει στους μετανάστες.

«Μιλάμε για ανθρώπους» όπως είπε ο κ. Σχοινάς, και αρκετοί άλλοι διεθνιστές φιλάνθρωποι, αλλά η φιλανθρωπία είναι ρητορική και ανέξοδη όταν δεν προσφέρει βιώσιμες εναλλακτικές. Ο αριθμός των μεταναστών είναι υπερβολικά μεγάλος και καταιγιστικά ξαφνικός, ώστε να μπορέσουν αυτοί να ενταχθούν ομαλά στις δυτικές κοινωνίες - ειδικά όταν τα διαχωριστικά στοιχεία είναι πολιτισμικά και θρησκευτικά. Οι οιμωγές και οι κατηγορίες περί ρατσισμού και ξενοφοβίας, όλο και ασθενέστερη ανασταλτική επίδραση θα έχουν στις επιλογές των πολιτών της Δύσης.

Είναι δεδομένο πως με τον «φράχτη» που σηκώνει η Ιταλία στα λιμάνια της, η ανθρωπιστική χώρα… της Τασίας, θα επιβαρυνθεί περισσότερο. Τα σύνορα είναι μεγάλα, η Τουρκία κοντά, και η πολιτική ηγεσία παραπαίει ανάμεσα στον ξένοιαστο διεθνισμό της, την ανικανότητά της, και τον ψευδή ανθρωπισμό (Οι συνθήκες της Μόριας δείχνουν το ψευδεπίγραφο του ανθρωπισμού τους).

Η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει στην Σύνοδο Κορυφής στις 28 Ιουνίου να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο για την κατανομή των μεταναστών, και αναγκαστικούς όρους αποδοχής των μεταναστών εκ μέρους όλων των κρατών. Διαφορετικά θα βουλιάξουμε και αυτά που τώρα καταγγέλλουμε ως ακροδεξιά απόκλιση, θα είναι ρομαντική ανθρωπιστική ανάμνηση...

Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η βόμβα του μεταναστευτικού άρχισε να σκάει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator