Παραλιακά οικόπεδα σύρριζα (και οχι ΣΥΡΙΖΑ) περιφραγμένα ώς την παραλία

0



Οι 26 νεκροί σε οικόπεδο, που βρέθηκαν καμμένοι και αγκαλιασμένοι, δεν μπόρεσαν να βρουν την έξοδο προς τη θάλασσα. Γιατί; Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου οικοπέδου, που είναι περιφραγμένο μέχρι τα βράχια της θάλασσας εξηγεί χωρίς να δείχνει καμία αίσθηση προσωπικής ευθύνης:

«Είχαμε περιφράξει το οικόπεδο αλλά είχαμε αφήσει δίοδο προς την θάλασσα και δεν μπόρεσαν να την βρουν. Προηγουμένως εγώ η ίδια είχα πάει άλλους 20-25 προς τη δίοδο, όμως οι επόμενοι δεν την βρήκαν»

Μιλάμε για μια «δίοδο» φάρδους ούτε καν ενός μέτρου από το γκρεμό, δηλαδή για περίφραξη οικοπέδου ουσιαστικά μέχρι σχεδόν τη θάλασσα…. Και αυτό το μισό μέτρο που είχαν αφήσει, σύρριζα στο γκρεμό, κατέληγε με τη σειρά του σε ένα άλλο μικρο μονοπάτι λογότερο απόκρημνο, προς την παραλία…. Αυτή τη δίοδο έπρεπε να ανακαλύψουν οι κατατρεγμένοι από τις φλόγες μέσα στους καπνούς

Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την στενοχωρημένη οικοπεδούχο εδώ

Πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονται στις συνεντεύξεις τους ότι τους εξέτρεπαν στην παραλιακή οδό στο Μάτι, ενώ «αυτή είναι στενή, χωράει μετά βίας ένα-δυο ΙΧ και μπλοκαρε».

Χωρίς να λέμε ότι τα ρεφλέξ της πολιτείας ήταν άψογα στην συγκεκριμένη τραγωδία, εντούτοις εγείρονται και σοβαρά ερωτήματα για το ποιος άφησε την παραλιακή να έχει φάρδος μόνο 4-5 μέτρα; Ποιος φταίει που όλοι οι δρόμοι στην περιοχή είναι στενοί και δεν υπάρχει αντιπυρική ζώνη ούτε για δείγμα, επειδή ΟΛΑ έγιναν οικόπεδα μέσα στο δάσος; Είναι όμορφο και ποιητικό να έχεις «ένα σπίτι μέσα στο δάσος». Ομως τα λαδώματα και τα «παραθυράκια» στους κανονισμούς της πολεοδομίας και της δασικής νομοθεσίας τελικά τα πληρώνουν και αθώοι.

Δημοσίευση: Ιουλίου 26, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραλιακά οικόπεδα σύρριζα (και οχι ΣΥΡΙΖΑ) περιφραγμένα ώς την παραλία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator