Διαγωνισμός καπηλείας

0


Χαράς ευαγγέλια για κάποιους οι 90 νεκροί. Τώρα πλέον όποιος θέλει, μπορεί να περάσει από τα τηλεοπτικά πλατώ, να ρίξει μια καρπαζιά στην κυβέρνηση. Αλλά καλά να τα πάθουν, γιατί τα θελε ο πισινός τους. Πρώτη βγήκε κάποια Τσούπρα, εκπρόσωπος της Δούρου, που με την ίδια (με την προϊσταμένη της) μαγκιόρικη χροιά στον λόγο της, μας ζήτησε να κάνουμε λίγη υπομονή, γιατί οι δυνάμεις του κράτους θα «καθάριζαν» σύντομα την κατάσταση…

Μιλούσε για την φωτιά της Κινέτας. Τελικά και αυτή η φωτιά κατέληξε στην θάλασσα, υπερπηδώντας 150 μέτρα ζώνη (εθνικές, παράδρομοι, σιδηροδρομικές γραμμές) ή την βραχώδη σχεδόν γυμνή περιοχή των σηράγγων. Δεν έσβησαν ούτε τις πλάτες της πυρκαγιάς και την άλλη ημέρα που γύρισαν οι άνεμοι, ξαναφούντωσε κατακαίγοντας τα Γεράνεια.

Παρόλα αυτά θα πανηγύριζαν, που δεν υπήρξαν θύματα, αν δεν τους χάλαγε την δουλειά η τραγωδία στο Μάτι. Γι αυτό «γύρισε εσπευσμένα» ο Τσίπρας από την Βοσνία και έτρεξε για το θεατράκι του θαλάμου επιχειρήσεων.

Μία ιστορία που θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να κουμαντάρει ένας λοχαγός, άντε ταγματάρχης, την κουμαντάρανε πεντακόσιοι μεγαλόσχημοι και δεν έφταναν κι αυτοί, αλλά έπρεπε να έλθει κι ο πρωθυπουργός εσπευσμένα από το εξωτερικό!!!!!!!!!

Πήραν όλοι το σοβαρό υφάκι που απαιτούν οι περιστάσεις και υπό τα όμματα των καμερών «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους». Ρώτησε ο Αλέξης ποια είναι τα μέτωπα και ποιες οι δυνάμεις και σημείωνε σε ένα μπλοκάκι τις απαντήσεις… Πετάχτηκε ο Πολάκης και είπε πως τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα και ακολούθως ένα άλλο πορδοβούλωμα ανέφερε τρείς διαφορετικές εστίες. Εκεί φάνηκε ο χαρισματικός ηγέτης· την σακουλεύτηκε αμέσως, ότι ήταν «οργανωμένο σχέδιο»…

Αν σταμάταγαν εκεί το θέατρο, ίσως να ήταν λιγότερη η κατακραυγή, αλλά καθώς το καραγκιοζιλίκι είναι τρόπος ζωής για τα παράσιτα, ήθελαν και δεύτερο γύρο στις 11.30. Ξαναστήθηκε ο θίασος, το σκηνικό, οι κάμερες. Βέβαια τώρα ήξεραν, ότι δεν μπορούσαν να επωφεληθούν επικοινωνιακά· έδιναν μάχη οπισθοφυλακής στην εικόνα του «δυναμικού» κι «ακούραστου» πρωθυπουργού. ΗΞΕΡΑΝ για την τραγωδία και παρόλα αυτά δεν είπαν λέξη. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο προδόθηκαν μόνοι τους όμως. Υποτίθεται, ότι θα συζητούσαν περί του πρακτέου και κανένας δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για νεκρούς, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΡΩΤΗΣΕ, αρκούμενος στην αόριστη διαβεβαίωση περί κάποιας επιχείρησης απεγκλωβισμού στην παραλία.

Με αυτά τα καραγκιοζιλίκια απώλεσαν το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού τους, καθώς πράγματι δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης και εκκένωσης της περιοχής, ούτε μπορούσε να κρατηθεί αυτή η φωτιά στην Μαραθώνος, όπως προηγούμενες φορές, ακόμη κι αν λειτουργούσαν οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Αυτό όμως θα ήταν δικαιολογία για σοβαρούς ανθρώπους, που τους αδίκησε μια φορά η τύχη, όχι για αυτούς τους ρεμπεσκέδες. Δηλαδή, αν είχαν επιπλέον δύο ώρες, θα την έκαναν την εκκένωση; Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.

Πέρσι πλημύρισε η Μάνδρα και η Δούρου μας είπε, ότι έφταιγε ο δασάρχης, που δεν άφηνε να γίνουν τα έργα. Φέτος ξαναπλημύρισε και μας ξαναείπε, ότι φταίει η γραφειοκρατία!!!!!!!!! Θα τα κατάφερνε αυτή η μόρτισσα, αν είχε άλλες δύο ώρες; Άλλο (για το οποίο μας ενημέρωσε ο Αδωνις, κρύβοντας την χαρά του με δήθεν οργή). Την ώρα της φωτιάς φέρυ αποβίβαζαν κόσμο και οχήματα στην Ραφήνα!!!!!!!!! Αλλο· αποδείχτηκε τις τελευταίες δεκαετίες, ότι το πιο αποτελεσματικό και σίγουρο όπλο είναι τα ελικόπτερα, που έλειψαν με δραματικό τρόπο εκείνες τις ώρες. Και γι αυτό άλλοι φταίγανε; Τις προηγούμενες κυβερνήσεις τις τιμωρήσαμε με την ψήφο μας τέσσερις συνεχόμενες φορές. Δώσαμε τόσες ευκαιρίες σε αυτήν την κυβέρνηση να δείξει, ότι όντως είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά αποδεικνύεται τραγικά ίδια. Δεν ήταν ανάγκη να αγοράζει ελικόπτερα αποκλειστικά πυροσβεστικής χρήσης. Όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μάλιστα κάποια στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν δυνατότητα νυκτερινής πτήσης. Αλλο· οι τηλεφωνικές εταιρείες έχουν σύστημα εντοπισμού όλων των κινητών και θα μπορούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο να φύγει από τις επικίνδυνες ζώνες.

Κανείς δεν πείθει λοιπόν, λέγοντας πως το μόνο που δεν υπήρξε ήταν χρόνος αντίδρασης. Η ντόλτσε βίτα στα σαλόνια της εξουσίας κάπου θα σκαλώσει. Συνήθως τυχαία και απρόβλεπτα γεγονότα αποκαλύπτουν την γύμνια των παράσιτων, αλλά και τι γίνεται μετά; Ερχονται άλλοι κοπρίτες στην θέση τους, που παραμυθιάζουν τον λαό με μεγαλοστομίες και συχνά πυκνά είναι οι προηγούμενοι!!!!!!!!!!!!!!

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διαγωνισμός καπηλείας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator