Νομική υποχρέωση απ’ το Σύνταγμα: «Η ομολογία Πρωθυπουργού περί πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται πτώση-παραίτηση της κυβέρνησης»

0


Στο Συνταγματικο Δικαιο, τόμος Β, 1993, ο κορυφαίος Συνταγματολόγος Δ.Θ. Τσάτσος εξηγεί τι σημαίνει πολιτική ευθύνη

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από σημαντικές καθυστερήσεις (και μόνο μετά την κατακραυγή) «ανέλαβαν» την πολιτική ευθύνη, ο πρώτος για το Βατοπέδι και ο δεύτερος για την ολιγωρία του για τις φονικές πυρκαγιές.

Την ανέλαβαν και μετά πήγαν παρακάτω, όμως, όπως τόνισαν πολλοί, αυτό είναι μάλλον οξύμωρο.
Το απόσπασμα απ’ το Συνταγματικό Δίκαιο του Δ.Θ. Τσάτσου (σελ. 309) έγινε viral, αμέσως μετά την -λεκτική και μόνο- ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό:
Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νομική υποχρέωση απ’ το Σύνταγμα: «Η ομολογία Πρωθυπουργού περί πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται πτώση-παραίτηση της κυβέρνησης»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator