Μητσοτάκης: Καταθέτω τροπολογία για μη μείωση των συντάξεων, έλατε να την ψηφίσουμε μαζί - ΒΙΝΤΕΟ

0Σε μια προσπάθεια αιφνιδιασμού της κυβέρνησης κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την Οικονομία επιδόθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρίακος Μητσοτάκης καταθέτοντας στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει την δέσμευση μη περαιτέρω μείωσης των συντάξεων και καλώντας τον πρωθυπουργό να την υπερψηφίσει, εάν εννοεί τα όσα λέει.

Ο κ.Μητσοτάκης από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ανέβασε με τη σειρά τους τόνους της αντιπαράθεσης και επέστρεψε στον πρωθυπουργό τους χαρακτηρισμούς του «πολιτικού ψεύτη» και «πολιτικού απατεώνα» ενώ για μια ακόμη φορά είπε πως μόνη λύση για τη χώρα είναι «εκλογές μια ώρα αρχύτερα».

Κάνοντας ειδική αναφορά στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2018 κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα πως τρία χρόνια μετά το «περίφημο ΟΧΙ» συνεχίζει να κυβερνά με ψέμματα τονίζοντας την ανασφάλεια και την απόγνωση ων πολιτών εξαιτίας των capital controls, της φορολογικής ασφυξίας, του στραγγαλισμού της επιχειρηματικότητας. «Κυβέρνηση οπερέτα»

O κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εικόνα «αποσύνθεσης» που παρουσιάζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μια «κυβέρνηση οπερέτα όπου άλλα λέει ο πρωθυπουργός, άλλα ο Υπ.Εξωτερικών, άλλα ο Υπ. Άμυνας και άλλα ο Υπ.Οικονομικών».

Στο σημείο αυτό έκανε εκτενή αναφορά στο κορυφαίο, όπως ανέφερε παράδειγμα διάλυσης της κυβέρνησης που είναι η συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό. Και πάλι αναφέρεφθηκε στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο «που την μια μέρα λέει στηρίζω την κυβέρνηση και ψηφίσει κατά της πρότασης μομφής και την άλλη λέει θα την ρίξω» ή που τη μια μέρα λέει πως η συμφωνία δεν είναι καλή και θα ρίξει την κυβέρνηση αλλά την άλλη «είναι καλή εάν ψηφιστεί από 180 βουλευτές» και κατέληξε: «Πώς ακριβώς θα πάτε στο ΝΑΤΟ; Θα πάτε σε διαφορετικές ημέρες; Ή θα κάτσετε παρέα;».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση, και συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα για διχαστική πολιτική σε ό,τι αφορά τον χειρισμό του θέματος τη πΓΔΜ τονίζοντας πως το μόνο που κατάφερε ήταν να διχάσει τους Έλληνες και να ενώσει τους γείτονες ενώ συμπλήρωσε: Κάθε μέρα, ο κ. Ζάεφ πανηγυρίζει πως υπάρχει «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα. Χτες μάθαμε πως υπάρχει και «μακεδονικός στρατός».

«Πείτε την αλήθεια στους Έλληνες»

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας υπογράμμισε πως οι Έλληνες θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια και εξήγησε κατά την δική του ανάγνωση μαζί με το πρόγραμμα τελειώνει και ο ευνοϊκός δανεισμός ενώ έκανε λόγο για συσσώρευση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που προκύπτει από τον στραγγαλισμό της οικονομίας και τη μη αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου. Όπως είπε, η Ελλάδα είναι μια χώρα που παραλύει εντός συνόρων. «Τέτοια έξοδο δεν τη λες καθαρή».

Επεσήμανε επίσης πως η Ελλάδα δεσμεύεται να λάβει πρόσθετα μέτρα λιτότητας μέσα στην επόμενη διετία και υποχρεώνεται να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022 και 2,2% έως το 2060 για να σχολιάσει «Δεν μπορείς να μιλάς για μεταμνημονιακή εποχή με τέτοια μέτρα».

Παράλληλα ανέφερε πως προβλέπονται ακόμα μείωση αφορολόγητου από το 2020 στα 5.600 ευρώ και εξαφάνιση του ΕΚΑΣ. «Όλα αυτά μόνο δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο δεν αποτελούν. Τελειώστε με την προπαγάνδα. Με φιέστες και γραβάτες δεν θα έρθει η έξοδος από την κρίση».

«Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης»

Ο κ.Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αναφορά Τσίπρα σε δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο ο Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «Ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Είστε σοβαρός κ. Τσίπρα; Είχατε το θράσος να επικαλεστείτε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών; Είστε ψεύτης με Ψ κεφαλαίο που αναπαράγετε άθλια δημοσιεύματα» ανέφερε και υποστήριξε με τη σειρά του πως ο Τσίπρας δεν συναντήθηκε ποτέ με την Μέρκελ στο πλαίσιο της πρόσφατης Συνόδου, για να συζητήσου το θέμα των συντάξεων. «Δεν συναντήθηκα ούτε με την κ. Μέρκελ, ούτε με τον κ. Ζεεχόφερ. Είστε διπλός ψεύτης που με συγκρίνετε με τον κ. Όρμπαν. Έχω συγκρουστεί. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, αυτό θα σας συνοδεύει. Ντροπή σας».

Περί σκιών διαπλοκής

Ο κ.Μητσοτάκης απάντησε επίσης στις κατηγορίες για τον κ.Φρουζή της Novartis: «Τα υπόγεια του Μαξίμου θα αρχίσουν ξανά να πετούν λάσπη. Και σήμερα δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σε αυτόν τον πειρασμό. Τον κ. Φρουζή τον έχω δει δύο φορές στη ζωή μου, δεν είναι φίλος μου όπως ψευδώς είπατε. Τα μέιλ στα οποία αναφέρεστε, εστάλησαν σε περίοδο που δεν ήταν επικεφαλής της Novartis και εγώ δεν είχα εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία της Ν.Δ. Είστε ντροπή και κατάντια για τη χώρα. Είστε άθλιος συκοφάντης».

Και με τη σειρά του ρώτησε τον κ.Τσίπρα εάν έχει συναντηθεί με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ όπως ο Β.Μαρινάκης και ο Ι.Σαββίδης όπως και τον Καλογρίτσα.

«...Δεν αξίζετε καμία τρίτη ευκαιρία και δεν θα την έχετε. Δεν έχετε κανένα αίσθημα ευθύνης που φάνηκε ξεκάθαρα στην παράδοση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Όλη η Ευρώπη σήμερα αναγνωρίζει την ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα. Συμφωνείτε ή όχι με την ανάγκη η Ε.Ε. να προστατεύσει τα σύνορά της; Απλά έχετε ένα πρόβλημα να υπερασπιστείτε αυτήν την ευρωπαϊκή γραμμή. Αν έχετε αλλάξει άποψη, με τι αξιοπιστία θα μιλήσετε εσείς για προστασία εξωτερικών συνόρων, ενώ είχατε υπουργό που έλεγε ότι οι μετανάστες λιάζονται. Όταν μιλάτε για το προσφυγικό έχετε μηδενική πολιτική αξιοπιστία».

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Ξεφτιλίσατε τον έλληνα συνταξιούχο, έχετε πολύ λερωμένη τη φωλιά σαςΑπαντήσεις στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού έδωσε κατά την δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα του χρέους ο κ. Μητσοτάκης είπε «καλοδεχούμενη οποιαδήποτε παρέμβαση στο χρέος, αναγκαία αλλά όχι ικανή για την ανάπτυξη της οικονομίας όπως τα κάνατε. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι συνδεδεμένη με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Αν η τάση που υπήρχε το 2014 συνεχιζόταν, το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν 217 δισ. ευρώ ενώ σήμερα είναι 183 δισ., χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ τον χρόνο».

Αναφέρθηκε όμως και στο ιδιωτικό χρέος κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρέλαβε το ιδιωτικό χρέος στα 85 δισ. ευρώ και σήμερα είναι 131 δισ. ευρώ λόγω της υπερφορολόγησης και του αφανισμού της μεσαίας τάξης.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες. «Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστεί τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που εξανέμισε περιουσία του ελληνικού λαού της τάξης των 25 δισ. ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

Αναφέρθηκε στις συντάξεις λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί 13η και 14η σύνταξη και ότι εξαπατά τους συνταξιούχους. Για το θέμα που προέκυψε με τον κ. Μοσκοβισί ρώτησε «ή υπάρχει πρόγραμμα ή δεν υπάρχει». Απάντησε για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών λέγοντας «Ο κ. Σολτς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά την συνάντησή μας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει όχι τον γερμανικό Τύπο αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό» και πρόσθεσε ότι είναι στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου.

Απάντησε στον πρωθυπουργό για το θέμα των Σκοπίων ότι η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρεται σε nationality που μεταφράζεται σαν εθνικότητα και όχι σαν ιθαγένεια. Επικαλέστηκε τον κ. Ζάεφ ο οποίος λέει πως «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα ζητούσαμε την εθνικότητα και την γλώσσα».

Μίλησε για δυνατότητα αύξησης του κατώτατου μισθού μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Για το θέμα της διαπλοκής είπε ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με τον CEO της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.

Μίλησε επί προσωπικού λέγοντας ότι «Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε», είπε χαρακτηριστικά.
Δημοσίευση: Ιουλίου 06, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητσοτάκης: Καταθέτω τροπολογία για μη μείωση των συντάξεων, έλατε να την ψηφίσουμε μαζί - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator