Τσιπρομακεντόνιγια Κοτζιάσκα

0Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, όποιο όνομα κι αν αυτή βάλει τελικά μπροστά, σε περίπτωση που η αποκαλούμενη λύση -που δεν εκχωρεί μόνο τη λέξη, αλλά την έννοια “Μακεδονία”- επικυρωθεί από τις δύο πλευρές και εφαρμοστεί, είναι βέβαιο ότι θα πλήττει τις ελληνικές ευαισθησίες και τα εθνικά συμφέροντα με τρόπο βαρύ και τελεσίδικο.

Ο λόγος είναι, ότι μετά την “επιτυχία” του νεοκομμουνιστή Κοτζιά, να κινήσει γη και ουρανό ούτως ώστε να “αναγνωρίσει” και να δώσει γλώσσα και εθνικότητα, το θέμα λήγει και στην ελληνικότητα της έννοιας Μακεδονία πέφτει ταφόπλακα. Διότι, το κράτος μπορεί να λέγεται όπως θέλει, όμως οι κάτοικοί του θα αποκαλούνται Μακεδόνες και θα μιλούν μακεδονικά.

Μπορεί να μπουν στη συμφωνία χίλιοι αστερίσκοι, να διευκρινιστεί ότι η γλώσσα αυτή δεν έχει σχέση με την ελληνική διάλεκτο των αρχαίων Μακεδόνων, να τονιστεί η σλαβική καταγωγή του κατ'ουσίαν ιδιώματος αυτού της βουλγαρικής γλώσσας, όμως στην πράξη όλα αυτά δεν θα έχουν καμία σημασία.

Σε περίπτωση που επικυρωθεί αυτή η συμφωνία, καμία σημασία δεν έχει αν θα λέγεται το κράτος Γκορνομακεντόνιγια, Σεβερνομακιντόνιγια, ή όπως αλλιώς θέλει. Η Ελλάς θα μετρήσει μία βαριά και ταπεινωτική ήττα, ως θλιβερό επιστέγασμα της μελανότερης περιοδου που έχει ζήσει μια ολόκληρη γενιά: Της μνημονιακής δεκαετίας.

Βέβαια, κατά πάσα πιθανότητα “λύση” δεν πρόκειται τελικά να έχουμε – και αυτό το ξέρουν καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι, για άλλη μια φορά, η συριζαϊκή διαπραγμάτευση δεν τραυματίζει το γόητρο και το συμφέρον της πατρίδας. Αντιθέτως, το κάνει και μάλιστα με τρόπο ανήκεστο. Και όλα αυτά για να παίξει ο Τσίπρας κομματικά παιχνίδια, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την υπερδύναμη που τον ανέδειξε.

Δυστυχώς, το θέμα δεν τελειώνει αν δεν επικυρωθεί η συμφωνία. Η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Κοτζιά θα μείνει καταγεγραμμένη ως υπόδειγμα εθνικής μειοδοσίας, άξιο να διδάσκεται στις διπλωματικές ακαδημίες ως παράδειγμα προς αποφυγή, και – αν τελικά η ΠΓΔΜ δεν διαλυθεί συν των χρόνω εις τα εξ ων συνετέθη – θα προξενήσει στη χώρα βλάβη ιστορικών διαστάσεων.

Θα λέμε στα παιδιά μας, ότι κάποτε στείλαμε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα και χάσαμε το μισό μαντρί. Θα αναφερόμαστε στη ντροπή των απογόνων των εαμοβούλγαρων (η γενιά μου τώρα καταλαβαίνει γιατί τους είπαν έτσι), που τους εκλέξαμε για να μην πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ κι αυτοί μας κληροδότησαν την Τσιπρομακεντόνιγια Κοτζιάσκα...

MeaCulpa
Δημοσίευση: Ιουλίου 05, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσιπρομακεντόνιγια Κοτζιάσκα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator