Οσονούπω εκλογές

0Του Άγη Βερούτη

O βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης από το κόμμα των ΑΝΕΛ γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Αποφάσισε, γράφει στην επιστολή, να αποχωρήσει από το κόμμα του Πάνου Καμμένου λόγω της συμφωνίας για το Σκοπιανό. Αυτό το έκανε παρά το ότι λίγες μέρες πριν, αυτός, το ίδιο άτομο που σήμερα αποχωρεί, καταψήφισε την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας που θα είχε αποτρέψει την υπογραφή της συμφωνίας και τη δημιουργία τετελεσμένων αναφορικά με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής ιθαγένειας» που αποτελούν την πεμπτουσία του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών και των βλέψεών τους. Ο γίγαντας της παγκόσμιας διανόησης Λαζαρίδης παραιτήθηκε αφού πρώτα βοήθησε με την ψήφο του να υπογραφεί η συμφωνία για το Σκοπιανό, που χωρίς την ψήφο του δεν θα είχε υπογραφεί.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Στριφογυρίζει ο πατέρας του παραλόγου, Ιονέσκο, μέσα στο φέρετρό του!

Τώρα, σ’ αυτούς που λένε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο του '19 οφείλουμε να κάνουμε μια μικρή υπενθύμιση: ότι κατά κανόνα δεν έχει κρατήσει κυβέρνηση με 152 βουλευτές πάνω από τρεις-τέσσερις μήνες.

Με όπλο στα χέρια των εναπομεινάντων 152 βουλευτών της συγκυβέρνησης τη δυνατότητα να ρίξουν την κυβέρνηση ανά δυάδες, κάνει ο καθένας εκβιασμό για ό,τι του καπνίσει, και κατά πάσα πιθανότητα το παίρνει, ζητώντας όλο και πιο τερατώδη πράγματα ώσπου να τα πάρει. Βέβαια και ο Νικολόπουλος έχει ανεξαρτητοποιηθεί, και για κάποιο λίγο καιρό στήριζε την κυβέρνηση ώσπου αποφασίστηκε άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Αν κάποιος θεωρεί ότι ως τώρα κυβερνούσε ο λαϊκισμός, περιμένετε να δείτε τι έχει να γίνει τώρα που κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση.

Σε τελική ευθεία για τις εκλογές και με τη συμφωνία για την Αλβανία μπροστά τους, καθώς και το σπάσιμο της Β' Αθηνών μέσω του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», είναι σχεδόν απίθανο να μη βρεθούν δύο για να τερματίσουν την τραγική για τη χώρα διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Από την άλλη πλευρά, κανείς από τους ανεξάρτητους με σώας τας φρένας πιθανότατα δεν θα ρισκάρει να πάρει το πολιτικό κόστος στήριξης μιας κυβέρνησης που παραπαίει, και μάλιστα στην τελική ευθεία της, το οποίο θα τον/την καταδικάσει σε μη-επανεκλογή στον αιώνα τον άπαντα.

Ο μόνος τρόπος πλέον να παραμείνουν στην εξουσία ως τον Μάιο είναι να κηρύξουν εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, πράγμα το οποίο, όμως, δεν εξαρτάται από αυτούς, αλλά από τη Δικαιοσύνη...

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ολοένα και περισσότερες ακρότητες στην κυβερνητική συμπεριφορά, καθώς οι εναπομείναντες βουλευτές θα προσπαθούν να κάνουν ρουσφέτια στις περιφέρειές τους, ώσπου ακόμη δύο να ανεξαρτητοποιηθουν ρίχνοντας την κυβέρνηση.

Εκλογές τον Οκτώβριο ή νωρίτερα.

* Tο άρθρο δημοσιεύτηκε στον Φιλελεύθερο στις 27 Ιουνίου
Liberal
Δημοσίευση: Ιουλίου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οσονούπω εκλογές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator