Τι πρόλαβε να (προ)δώσει ο κolotoumpas; Το κουμπί της Αλέξαινας

0
Μπορεί ο Ζαεφ να 'χει για πρότυπο πολιτικού σαλταδορου και εθνικού kolotoumpa τον Τσίπρα με τον οποίο αν είδατε έχουν σημειολογικά... το ίδιο στυλακι, ξεβλαχεμένο (γεια σου ρε Πετρο, ακόμα με τα ωραία σου) μετά βίας υφάκι, και επιτέλους, βρήκαμε κάποιον πιο κοντό..απ' τον δικό «μας». Αν ξέρατε ποσό μετράει κάτι τέτοιο ψυχολογικά για τον Αλέξη.
Μπορεί οι Βρυξέλλες να του σφύριξαν, παρακολούθα πώς το κάνει το πρώτο μας βαλκανικό τσιράκι, κι από κοντά και συ, πιάνει η συνταγή!
Μπορεί ξαφνικά να άλλαξε το χρονοδιάγραμμα, αφού τώρα με την γκραντιόζα κρίση της Ιταλίας να 'ναι γελοία η ιδέα και μόνο ότι η ΕΕ θα συζητήσει διεύρυνση προς Σκόπια, Αλβανία και τους ακόμη πιο λαθρέμπορους σε εθνικό σπορ κοσοβάρους.
Μπορεί, τέλος, να μην είναι σύμπτωση το ότι και τα δυο στρουμφοπρωθυπουργάκια της Μέρκελ είχαν μπροστά τους συλλαλητήρια που θα ήθελαν να αποφύγουν σαν και τι (και οι διοργανωτές πρέπει τώρα να αναβάλουν μην πέσουν σε κακό τάιμινγκ).
Να μην αποκλείουμε, τέλος, ο μαθητής να νόμιζε ότι είναι ήδη καλύτερος του δασκάλου, ο Ζαεφ να επιχείρησε άδειασμα στο Μαξίμου κι ο παλιός να είναι αλλιώς στη μπλόφα. Έως ότου φανεί τι μεσολάβησε και η «έτοιμη» κατά Κοτζιά συμφωνία τορπιλίστηκε, πρώτα απ' τον Σκοπιανο πρόεδρο, και μετά από κύκλους Αλέξη, είναι ευκαιρία να ψάξουμε τι ακριβώς είχε (προ)δοθεί από την Αθήνα, χωρίς να ενημερωθεί κανείς.

Δεν απαντήθηκαν καθόλου απ' τους Τζανακοπουλους το κατά πόσον είχαμε ενδώσει στην αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητος και γλώσσας, όπως ο Ζόραν ισχυρίστηκε, που είναι οι πιο βασικοί πυλώνες του αλυτρωτισμού τους.
Ο απίθανος κόμπασμός Κοτζιά ότι συμφωνήσαμε σε όλα... πλην ονόματος, ίσως κρύβει σημαντικές υποχωρήσεις που έγιναν από Ελλάδα και διπλωματικά δεν ξεγράφονται επειδή κόλλησε, αν όντως μπλόκαρε, η κουβέντα.
Κάθε ένα βήμα πίσω που κάνουμε θα το βρούμε μπροστά μας και αυτή και η επόμενη κυβέρνηση. Είναι σαφές πχ ότι προχωράνε βάσει της τακτικής της σαλαμοποίησης ενός τόσο μεγάλου εθνικού θέματος.
Πρώτα δίνει η Ελλάδα ό,τι προκάνει ο προδοτικός ΣΥΡΙΖΑ, και μετά επαφίενται στην καλή διάθεση των Σκοπίων στο μέλλον, να αλλάξουν το Σύνταγμα τους, ενώ θα χουν πετύχει ήδη ήσυχα τον σκοπό τους. Το ΝΑΤΟ, που 'ναι και πιο βιαστικό, αν όχι την φαντασιακή σύνδεση με Βρυξέλλες.

Περίεργο επίσης που οι... καθυστερημένοι Σκοπιανοί λένε ότι απαιτείται δημοψήφισμα, ενώ στην Αθήνα βγάζουν σπυράκια όποτε δεν τους συμφέρει.
Τι απέγινε η χώρα που δίδαξε τη Δημοκρατία, χα-χα, στην ανθρωπότης;
Πως συμβαίνει εκεί να ενημερώνεται η αντιπολίτευση για τα πάντα πριν τελειώσει η συμφωνία κι εδώ για το τίποτα, επειδή, λέει, δεν τελείωσε;
Από εκεί μαθαίναμε τις ειδήσεις για την πορ(ν)εία της κουβέντας Όλα τούτα θα πρέπει να προβληματίσουν τους ημέτερους πρόθυμους συνοδοιπόρους Τσίπρα που θέλανε να του δώσουν και «εν λευκώ», τρομάρα τους, αρκεί να μπορούν να ανεβάσουν κι αυτοί τους πόντους τους στην EE...

Mπας κι ο kolotoumpas πρόλαβε να (προ)δώσει πιο πολλά απ ότι κι οι Σκοπιανοί φαντάζονταν; Επαναλαμβάνουμε, στην ιστορικής διπλωματικά κωμικότητος μπαρούφα μας ότι... συμφωνήσαμε σε όλα εκτός απ το όνομα, βρίσκεται το κουμπί της Αλεξαινας!
Το όνομα το είχαν φαίνεται δοσμένο προκαταβολικά, το χάλασαν, προσωρινά, στα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά; Τέτοια απάτη, θέλει όντως πολλά, και πλαστά.

ΥΓ: Εκτός κι αν ο Τσίπρας είδε πόσο ύποπτα ανέμελα το γλεντάει ο Πανάρας στο Μονακό, και του μπήκε στο μυαλό ότι έχει πλάνο να τον «γλεντήσει» και αυτόν.

Θ. Αναστασιάδης
Πρώτο Θέμα
Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τι πρόλαβε να (προ)δώσει ο κolotoumpas; Το κουμπί της Αλέξαινας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator