Μέρα Μαγιού τους φούμαρες

0Ελληνική Αριστερά. Φωνάζει υπέρ του εργαζομένου, τον οποίον απολύει στις κομματικές επιχειρήσεις της, αλλά και αφήνει άνεργο όποτε κυβερνά

Πρωτομαγιά εψές και ξεχύθηκε η κυβέρνηση της Αριστεράς στα λιβάδια όπου φύονται ψήφοι (στις συγκεντρώσεις, δηλαδή) για να γιορτάσει μαζί με τους εργάτες. Εχει κάνει, όμως, κάτι για τους εργαζομένους η κυβέρνηση της Αριστεράς; Ναι, πολλά!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Αντί για μείωση των επιβαρύνσεων στα λαϊκά νοικοκυριά, η πρώτη και η δεύτερη φορά Αριστερά έβαλε χαράτσι ακόμα και στις πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ! Οι εύπιστοι Ελληνες κοντεύουμε να γίνουμε ζογκλέρ ισορροπώντας πολλά προϊόντα στα χέρια μας - όποτε θέλουμε να αποφύγουμε την πληρωμή του τετράλεπτου για την πλαστική σακούλα. Σαν να μην έφτανε αυτό, από τα πρώτα φιλολαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ήταν ο ειδικός φόρος που μπήκε στο κρασί (στην υγειά σας, ορέ λεβέντες) και η αύξηση στο χαράτσι στα ποτά και τα τσιγάρα. «Παφ και τάλαρο», που έλεγε και ο Παπαναστασίου στην επική διαφήμιση «ο εισαγόμενος». Επίσης, τη μεγάλη κλίμακα του ΦΠΑ, που ήταν στο 23%, ο σύριζας την τρόμπαρε και την έφτασε στο 24%, ενώ πολλά προϊόντα και υπηρεσίες πήραν φύλλο πορείας για το 24%.

Τα νησάκια του Αιγαίου, ντάρι-ντάρι, πήραν φόρο με καντάρι. Επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ που ίσχυαν για τους νησιώτες μας στο Αιγαίο. Επιπλέον, εκεί που ο τρέντουλας ο Αλέξης μάς είχε τάξει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξησε τους συντελεστές για τον υπολογισμό του στα οικόπεδα.

Οι αριστεροί, που αφήνουν ένα δάκρυ να κυλήσει όποτε μας φορομπήχνουν, επέβαλαν φόρο στο ίντερνετ, στη συνδρομητική τιβί και τη σταθερή τηλεφωνία, αύξησαν τον φόρο στα καύσιμα, αύξησαν την εισφορά αλληλεγγύης (με το μπαρδόν, μουσιού, αλλά σε ποιον η αλληλεγγύη; Στον Καρανίκα;), αύξησαν την προκαταβολή φόρου για τους επιβιώσαντες επιχειρηματίες, αύξησαν την παρουσία των ισλαμιστών εποίκων στην Ελλάδα, μειώνοντας παράλληλα τους Ελληνες.

Ε, αν τα προαναφερθέντα δεν αποτελούν φιλεργατικό άμα τε και φιλολαϊκό πρόγραμμα (για άλλους εργάτες και άλλον λαό), τότε ποια είναι; Οι αυξήσεις μισθών και συντάξεων και οι μειώσεις των φόρων που πληρώνουν οι Ελληνες;

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μέρα Μαγιού τους φούμαρες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator