ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Έπιασαν Έλληνες ευρωβουλευτές να κλέβουν από τη μισθοδοσία των Βρυξελλών

0Στα δίχτυα των αδιάφθορων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μπει Έλληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι ελέγχονται για το ενδεχόμενο να έχουν αρπάξει χρήματα από μισθοδοσίες των Βρυξελλών

Ερευνα για απάτες από Έλληνες ευρωβουλευτές διενεργεί η OLAF, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ευρώπη.

Οι ευρωβουλευτές προσλαμβάνουν συνεργάτες με μισθό που φτάνει μέχρι και τα 7.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία ωστόσο «επιστρέφονται» κατά ένα μεγάλο ποσοστό και μαύρα στους ίδιους τους ευρωβουλευτές…

Η έρευνα άρχισε από μία περίπτωση και όπως λέγεται επεκτάθηκε και σε άλλους οι οποίοι φέρονται να έχουν διορίσει ως συνεργάτες ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 έπειτα από καταγγελία την οποία έκανε συνεργάτης Έλληνα Ευρωβουλευτή πως ο πολιτικός της κρατούσε (παρανόμως όπως η ίδια ισχυρίστηκε), χρήματα από το μισθό της.

Ενώ λοιπόν η επιστημονική συνεργάτις του ευρωβουλευτή εμφανίζεται στο συμβόλαιό της να αμείβεται παραδείγματος χάρη με 7.000 ευρώ μηνιαίως, η πραγματική αμοιβή της είναι 3.000 ευρώ μηνιαίως.

Συνεπώς, λείπουν 4.000 ευρώ, την πορεία των οποίων προς κάποια τσέπη ή αλλότριο σκοπό προσπαθεί να εντοπίσει η OLAF, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, είναι ιδιαιτέρως αυστηρή ως και αδέκαστη.

Ο ευρωβουλευτής φέρεται να επιχείρησε στο πλαίσιο της έρευνας να βρεθεί ένας τρόπος προκειμένου να «καλυφθεί το κενό», ωστόσο η OLAF απάντησε αρνητικά και συνεχίζει την έρευνα, το πόρισμα της οποίας θα παραδοθεί στο προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα περαιτέρω.

Και άλλοι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με συνεργάτες τους. Γι’ αυτούς δεν έχει παρέμβει ακόμη η OLAF, το πράγμα βρίσκεται στο πλαίσιο των οικονομικών υπηρεσιών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Olaf διερευνά ήδη και σαρώνει τα επιτελεία των Ευρωβουλευτών προκειμένου να διαπιστώσει αν τα μόνιμα επιτελεία τους εργάζονται κανονικά στα γραφεία τους, ή απλώς είναι μαϊμου, με αποτέλεσμα οι Ευρωβουλευτές να βάζουν στην τσέπη τους τις αποδοχές τους.

Στο πλαίσιο της εντατικής έρευνας, έχουν ζητηθεί πλήρη στοιχεία, ενώ πραγματοποιούνται και έρευνες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να εντοπιστούν ανταλλαγές e-mails.

Εμφανίζουν «μαϊμού» συνεργάτες και βάζουν στην τσέπη τους μισθούς

Οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται από τις Βρυξέλλες υποδεικνύουν πως υπάρχουν τουλάχιστον 2 έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν πως απασχολούν συνεργάτες, ωστόσο στην πραγματικότητα είτε οι εν λόγωσυνεργάτες να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.

Το ζήτημα έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε το που θα καταλήξει η εν λόγω έρευνα.

Δημοσίευση: Ιουνίου 08, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Έπιασαν Έλληνες ευρωβουλευτές να κλέβουν από τη μισθοδοσία των Βρυξελλών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator