Περί αποστασίας και πρόωρων εκλογών ο λόγος

0


Όταν ο λύκος μπει στο μαντρί, από την μανία του δεν σταματάει παρά μόνο αν "κόψει" όλα τα πρόβατα.

Πολλοί αναμένουν πρόωρες εκλογές αλλά εκτός απροόπτου δεν πρόκειται να γίνουν. Και αυτό γιατί ο Τσίπρας και οι όμοιοί του στην κυβέρνησή του δεν πρόκειται να σταματήσουν πριν ολοκληρώσουν το έργο της καταστροφής που έχουν αναλάβει.

Η κολώνα που στηρίζει ένα κράτος είναι το σύνταγμά του. Άρα, αυτή πρέπει να πριονιστεί και αυτό θα γίνει με την επερχόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Εάν δεν ολοκληρώσουν και την κοπή της κεντρικής κολώνας για να σιγουρευτούν ότι το τέλος της Ελλάδας ως ανεξάρτητου κράτους είναι αναπόφευκτο, δεν πρόκειται να πάνε σε εκλογές.

Και όσοι με διαβάζουν ξέρουν ότι από το 2012 είχα γράψει ότι: αυτοί που έρχονται (οι σημερινοί) θα γκρεμίσουν όσα έχουν μείνει ακόμα όρθια και δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν οι προηγούμενοι.

Με βεβαιότητα εάν πάει η κυβέρνηση σήμερα σε εκλογές από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτε ένας. Ακόμα και ένας ή δύο που θα κατέβουν με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εκλεγούν. Ποιοι επομένως φεύγουν από τους ΑΝΝΕΛ; Όσοι θεωρούν ότι ακόμα σώζεται η προσωπική πολιτική τους παρτίδα με την αποχώρησή τους και την μελλοντική προσχώρηση τους σε κάποιο άλλο κόμμα.

Για να αποφύγει η κυβέρνηση και άλλες αποχωρήσεις βουλευτών από την πλευρά των ΑΝΕΛ ανακινεί τα γνωστά παλαιοκομματικά τερτίπια περί αποστασίας και συνωμοσίας.

Θα σωθούν πολιτικά όσοι αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ; Όχι! Είναι πλέον πολύ αργά γι' αυτούς. Τώρα που βουλιάζει το καράβι η αποβίβαση της τελευταίας στιγμής δεν σώζει την αξιοπιστία τους. Και αν αποφασίσουν κάνα δυο ακόμα βουλευτές των ΑΝΝΕΛ να αποχωρήσουν, όχι λόγω συνωμοσίας ή αποστασίας όπως προαναφέραμε αλλά για λόγους προσωπικού πολιτικού συμφέροντος, υπάρχουν οι εφεδρείες που θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές με την προοπτική να σωθεί ο Τσίπρας και κάποια κορυφαία στελέχη του αλλά και για να κρατήσουν πολιτικές δυνάμεις που θα τους προστατέψουν από μια πιθανή δίκη τους για όλα τα κακά που και αυτοί με την σειρά τους έχουν κάνει στην χώρα, δεν θα εκλεγούν ούτε οι μισοί βουλευτές από αυτούς που είναι εκλεγμένοι σήμερα. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον Τσίπρα στo κακό μονοπάτι που διάλεξε. Σε αυτήν την περίπτωση ο Τσίπρας όλους αυτούς που τους χρησιμοποίησε, τους "αδειάζει" με τον χειρότερο τρόπο χάνοντας μέσω αυτών τα στηρίγματα του στην κοινωνία και η προεκλογική περίοδος θα εξελιχτεί για τον Τσίπρα και το κόμμα του σε μια άτακτη οπισθοχώρηση με απρόβλεπτες και καταστροφικές πολιτικές συνέπειες.

Επιπλέον ούτε οι ξένοι θέλουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα αφού δεν υπάρχει καλύτερη εγχώρια κυβέρνηση που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους καλύτερα από αυτήν του Τσίπρα, όπως το καλό παιδί που είναι πρόθυμο και τρέχει να κάνει όλα τα θελήματα. Τους παραδίδει τα κλειδιά της χώρας και τον θέλουν μέχρι τέλους. Γι' αυτό φρόντισαν να εξασφαλίσουν τουλάχιστον οικονομικά την παραμονή του στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του.

Όσον για την αντιπολίτευση ανεξάρτητα από όσα λέει, προτιμά να μείνει στα έδρανά της μέχρι να τελειώσει η "βρώμικη δουλειά".

Τίποτα επομένως δεν συνηγορεί ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εκτός απροόπτου, είτε αυτό το απρόοπτο λέγεται Ερντογάν ή φυσική καταστροφή ή μια νέα οικονομική φούσκα ή οτιδήποτε άλλο.

Ηλίας Ευαγγελόπουλος
Οικονομολόγος
Δημοσίευση: Ιουνίου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περί αποστασίας και πρόωρων εκλογών ο λόγος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator