Έξι ερωτήματα στην κυβέρνηση που "καίγεται" να λύσει το Σκοπιανό

0



Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι οι Σλάβοι θα αποκαλούνται διεθνώς Μακεδόνες και θα καλούμαι εγώ να αποδείξω ότι δεν είμαι Σλάβος;

Εξ ανάγκης καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι όλη αυτή η περίεργη συμπεριφορά πρωθυπουργού και ΥΠΕΞ, να λύσουν ζητήματα με καταφανή ζημιογόνα για την Ελλάδα αποτελέσματα, δεν μπορεί παρά να οφείλεται σε δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει, και είναι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν σχέδια που και οι ίδιοι γνωρίζουν ασφαλώς ότι θα τους βλάψουν και προσωπικά και πολιτικά.

Είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνονται ότι ο αλυτρωτισμός εμπεριέχεται στον ίδιο τον όρο Μακεδονία, με το κάθε πρόθεμα να αποτελεί απλώς ένα γαρνίρισμα; Και πως το ίδιο το πρόθεμα κανείς δεν θα το λαμβάνει υπόψη, αφού θα προκαλεί και γέλωτες αν απαιτήσουμε να τους αποκαλούν Ανωμακεδόνες ή Βορειομακεδόνες;

Είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο πρωθυπουργός ότι αποτελεί επιτυχία η προσθήκη προθέματος; Αυτό το παιδιάστικο επιχείρημα μπόρεσε να βρει; Τόσο πολύ υποτιμά τη νοημοσύνη μας; [Ίσως πάλι, δεν έχει άδικο, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται πρωθυπουργός με 47% και όταν υπάρχουν Έλληνες που πίστεψαν ότι ο Α. Τσίπρας θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές, τι εκτίμηση να έχει στη νοημοσύνη μας;]

Είναι δυνατόν να υποστηρίζεται σοβαρά, ότι θα υπάρξει όφελος στην οικονομία, όταν επί τόσα χρόνια κανένα εμπόδιο δεν υπήρξε στη σύναψη οικονομικών σχέσεων; Ας αναφέρουν μια περίπτωση, όπου δεν υπήρξε οικονομική συναλλαγή μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων, λόγω της εκκρεμότητας της ονομασίας. Και διακρατικά μεθοριακά έργα γίνονται με επιδοτήσεις της Ε.Ε.

Είναι δυνατόν, να εκφέρεται ως επιχείρημα ότι πάση θυσία πρέπει να συνάψουμε συμφωνία, επειδή δεν το θέλει η Τουρκία; Η Τουρκία δεν θέλει την ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., επειδή θα την εμποδίζουν οι κοινοτικοί κανόνες να "αλωνίζει" στην περιοχή.

Είναι δυνατόν να υιοθετεί η ελληνική πλευρά το επιχείρημα της Γερμανίας, ότι με την επί πλέον υποχώρηση της Ελλάδας, θα επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή; Ποια σταθερότητα, όταν δεν θα εξαλειφθεί ο αλυτρωτισμός, προερχόμενος από την νομιμοποίηση του όρου Μακεδονία για τους Σλάβους;

Η Γερμανία, φέρει το ίδιο επιχείρημα και προς Σέρβους. Προχθές μόλις, ξέσπασαν συγκρούσεις στο δήμο Κλίνα του Κοσσυφοπεδίου, όταν Αλβανοί εμπόδισαν Σέρβους προσκυνητές να επισκεφθούν ναούς στην περιοχή με αφορμή την ορθόδοξη γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Οι Αλβανοί των γύρω χωριών επιτέθηκαν κατά της ομάδας των Σέρβων στο χωριό. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση του κρίνεται σοβαρή.

Και η Μέρκελ μας λέγει ότι μόλις ενταχθούν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ τα δυτικά Βαλκάνια, θα σταματήσουν οι εθνοτικές συγκρούσεις. Φυσικά και δεν το πιστεύει ούτε η ίδια. Μόνο που, την επιχείρηση απομάκρυνσης της Ρωσίας από την περιοχή, την πληρώνει ακριβά η Ελλάδα, με τις συμφωνίες που ετοιμάζουν Τσίπρας και Κοτζιάς.

Τέλος, είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων θα αποκαλούνται διεθνώς Μακεδόνες, και θα καλούμαι εγώ να αποδείξω ότι δεν είμαι Σλάβος ή Αλβανός των Σκοπίων;

Πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, η Εύα Καϊλή, με την ιδιότητα της Προέδρου της DNAT [Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις του Ευρωκοινοβουλίου με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ] διέκοψε τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, όταν μιλούσε για την "Μακεδονία", λέγοντάς του δήθεν απορώντας, ότι η ίδια είναι από την Μακεδονία, και όλα όσα λέγονται δεν τα καταλαβαίνει επειδή δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Και υποχρέωσε τον γραμματέα να απολογηθεί για το ατόπημά του. Πόσα τέτοια θα συμβούν στο μέλλον, όταν μάλιστα οι Σλάβοι των Σκοπίων, ως Μακεδόνες πλέον με την δική μας αναγνώριση, δεν θα έχουν κανένα λόγο να μας λαμβάνουν υπόψη, αφού πέτυχαν τον σκοπό τους; [Ο Ζάεφ είπε εχθές: «Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προστατεύουν το μέλλον των "Μακεδόνων"»].
[Ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός παρακαλείται να με συμβουλεύσει πώς να υπογράφω στο εξής το σημείωμά μου; Ως Νοτιομακεδών, ή Βορειοθεσσαλός;]

Μακεδών
Voria
Δημοσίευση: Ιουνίου 11, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έξι ερωτήματα στην κυβέρνηση που "καίγεται" να λύσει το Σκοπιανό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator