ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

0



Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ και όλα τα μέλη της ομάδας ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, της παράταξης ''Πνοή Δημιουργίας'', σχεδιάζουμε & προτείνουμε τις νέες δράσεις στο Δήμο μας.

Σχεδιάζουμε και προτείνουμε τη συνεργατική Συμμετοχή του Δήμου μας στο Αγροτικό Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας.

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

Η συνεργασία του Δήμου με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς, τους γεωπόνους και τους γεωτεχνικούς, τις ομάδες παραγωγών, τις αγροτικές επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες διατροφής κ.λ.π., για εκπόνηση μελετών και ερευνών :

Για την καταλληλότητα των εδαφών, τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών σε ετήσια και διαχρονική βάση, καθώς και τον έλεγχο του περιβάλλοντος.

Σκοπός των ως άνω συνεργιών, ερευνών και μελετών είναι :

-Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων στην Κορινθιακή Γη.

-Το οικονομικότερο παραγόμενο προϊόν, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής.

-Οι χρησιμοποιούμενες μεθοδολογίες λίπανσης, άρδευσης και φυτοπροστασίας, να λειτουργούν αφενός προς επίτευξη οικονομιών μεγέθους στα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα να παραμένουν περισσότερα χρήματα στη διάθεση των αγροτών / δημοτών μας και αφετέρου η χρήση τους να δημιουργεί λιγότερα κατάλοιπα για το περιβάλλον.

-Η ελαχιστοποίηση του χρόνου και της διάρκειας άρδευσης των καλλιεργειών.

-Η βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων, μέσω του υπολογισμού της ακριβούς ποσότητος και του είδους των θρεπτικών στοιχείων, καθώς και της ποσότητος του νερού που χρειάζεται η εκάστοτε καλλιέργεια.

-Η μείωση των κινδύνων για το περιβάλλον, δηλαδή της βιολογικής ανισορροπίας, της λειψυδρίας και της ερημοποίησης που προκαλούνται από την εντατική γεωργία.

-Ο αποτελεσματικότερος έλεγχος των κινδύνων παραγωγής, δηλαδή του κινδύνου προσβολής από εχθρούς (έντομα) και ασθένειες (μύκητες), καθώς και το καλύτερο χρονικό διάστημα για την εφαρμογή ψεκασμών, εάν και εφόσον αυτοί κρίνονται απαραίτητοι.

Παραγωγή-προϊόντα

Η Ευφυής Γεωργία θα έχει εφαρμογή κατ' αρχήν σε επιλεγμένες καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιούνται οι δημότες μας, όπως η Ελιά, τα Αμπέλια εν γένει, αλλά και ειδικότερα τα Σταφύλια σουλτανίνα.

Επιπλέον και κατόπιν των ερευνητικών και επιστημονικών αξιολογήσεων, θα προτείνεται πιθανή ανάπτυξη νέων και προσοδοφόρων καλλιεργειών.

Χρηματοδότηση

Η χρηματοδότηση από πλευράς Δήμου θα διενεργείται σε ετήσια βάση και θα ανέρχεται στο ποσό των 100.000 € στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κορινθίας και τους Γεωργικούς Συνεταιρισμούς στα όρια του Δήμου Κορινθίων.

Η εκτέλεση του έργου θα περιλαμβάνει:

-Τοποθέτηση τηλεμετρικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία, καθώς και

-Συνεργασία, παρακολούθηση, αξιολόγηση και βελτιωτικές προτάσεις / παρεμβάσεις από φυτοπαθολόγους, εδαφολόγους, γεωργικούς μηχανικούς, εντομολόγους, κλπ

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Έχουμε τις γνώσεις, έχουμε την εμπειρία, έχουμε και τη δύναμη, να κάνουμε το Δήμο μας πρότυπο δήμου σε όλη την Ελλάδα, να του δώσουμε την αίγλη που του αξίζει.

Όλοι μαζί τολμάμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για το μεγάλο άλμα στην πρόοδο και τη δημιουργία.
Δημοσίευση: Ιουνίου 22, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΦΥΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator