Φανταστείτε να διαπραγματεύονταν τη… Συνθήκη της Λωζάννης

0
Το απόλυτο μπάχαλο με το θέμα των Σκοπίων. Ναυάγιο οριστικό ή απλά κολπάκια σαν κι αυτά που έκαναν με τα μνημόνια για δήθεν «οργή» του Μαξίμου και απόδοση ευθυνών στους άλλους;

Τα ερωτήματα που γεννά η εξέλιξη με το θέμα της ονομασίας είναι πολλά. Και όσο περισσότερα είναι τόσο δείχνουν με τι ερασιτεχνισμό διαπραγματεύεται αυτή η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα. Φανταστείτε να έπρεπε ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και ο εξαφανισμένος Καμμένος να διαπραγματεύονταν τη… Συνθήκη της Λωζάννης. Η Ελλάδα θα ήταν μόνο η Πελοπόννησος.

Ερώτημα 1. Ο Κοτζιάς δεν μιλούσε για συμφωνία και ότι αυτή πρέπει να επικυρωθεί από τους πρωθυπουργούς; Ο Ζάεφ δεν έλεγε μόλις την Πέμπτη ότι έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία, και η κυβέρνηση δεν αντέδρασε όταν μιλούσε για μακεδονικό έθνος και γλώσσα; Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και το Μαξίμου έβγαλε διαρροή ότι τα Σκόπια δεν είναι έτοιμα να κάνουν τη συμφωνία; Γιατί δεν αποκαλύπτουν στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη από χθες το πρωί, όπου όλοι περίμεναν το τηλεφώνημα Τσίπρα – Ζάεφ, μέχρι το μεσημέρι που ήλθε το ναυάγιο;

Ερώτημα 2. Δεν γνώριζαν και τα Σκόπια και η Αθήνα ότι υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις στο εσωτερικό των δύο χωρών; Και ο Ζάεφ ήξερε ότι ο Ιβανόφ και τοVMROδεν θα ψηφίσουν και δεν θα αποδεχθούν μια τέτοια συμφωνία, και ο Τσίπρας ήξερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μέτωπο που θα πήγαινε κόντρα στα θέλω του. Τότε γιατί συνέχισαν τις διαπραγματεύσεις και μάλιστα έκλεισαν και κατ’ αρχήν συμφωνία; Γιατί έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε; Γιατί είχαν ανακοινωθεί μέχρι και ημερομηνίες για τα βήματα που θα ακολουθούνταν; Πρόκειται για μια πολύ ύποπτη υπόθεση όλο αυτό το αλισβερίσι αν και όλοι ήξεραν ότι υπάρχουν προβλήματα στην αποδοχή της συμφωνίας.

Ερώτημα 3. Μαθαίνει το Antinews ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί αναβρασμός για το όνομα. Κάποιες πληροφορίες μας λένε ότι σε μυστικές δημοσκοπήσεις 7 στους 10 Συριζαίους δεν αποδέχονται το όνομα Μακεδονία σε καμιά μορφή του. Ούτε Άνω, ούτε Βόρεια, ούτε πέρα, ούτε δώθε. Μήπως αυτό μέτρησε και δεν προχώρησε η συμφωνία; Αλλά κι αν είναι έτσι, δεν ήξερε το Μαξίμου για την κοινή γνώμη; Δεν γνώριζε ότι θα είχε απώλειες αν προχωρούσε; Γιατί προχώρησε; Κι αυτό πολύ ύποπτο.

Ερώτημα 4. Κάποιοι στην κυβέρνηση διέρρεαν ότι αν δώσουμε λύση, έστω την πιο ανώδυνη και με δικό μας συμβιβασμό, οι δανειστές θα μας έδιναν λύση για την μετά μνημόνιο εποχή και για το χρέος. Δηλαδή ένα deal με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ να πουλήσουμε το όνομα για να πάρουμε θετικές κινήσεις για την οικονομία. Ας πούμε ότι αυτό είναι θεμιτό και καλώς έπραξαν. Μήπως, όμως, τις τελευταίες ημέρες του διεμηνύθη στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν οι Γερμανοί, ειδικά μετά την ιταλική και την ισπανική κρίση; Ότι δεν θα έδιναν το χρέος μπιρ παρά γιατί τότε και η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας θα απαιτούσε κάτι πολύ περισσότερο; Και μόλις ο Τσίπρας κατάλαβε ότι… θα μείνει με το όνομα στο χέρι, έκανε πίσω;

Ερώτημα 5. Υπάρχει κόντρα μεταξύ Κοτζιά και Μαξίμου; Γιατί άλλα λέει και θέλει ο υπουργός κι άλλα η κυβέρνηση. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε είναι επικίνδυνα τα πράγματα.

Ερώτημα 6. Μήπως πρόκειται για τεχνητή κρίση και αύριο – μεθαύριο θα γίνει το τηλεφώνημα και θα τα βρούνε μια χαρά, αλλά θα λένε ότι κανείς δεν υποχώρησε;

Είναι άπειρες οι ερωτήσεις που όμως δείχνουν ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι και με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι τόσο ανόητοι για να προχωρήσουν σε ένα προμελετημένο έγκλημα.

AntiNews
Δημοσίευση: Ιουνίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φανταστείτε να διαπραγματεύονταν τη… Συνθήκη της Λωζάννης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator