ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΘΗΛΑΣΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΦΗ…

0Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας για τον σεβασμό στην γέννα, 14 - 20 Μαΐου 2018, στην όμορφη αυλή του πολύ φιλόξενου Μαγειρείου, Παντοπωλείου, Πολυχώρου “Πέντε σκούφοι”, στην Κόρινθο, πραγματοποιήθηκε ομιλία - συζήτηση, με θέμα: Θηλασμός, η πρώτη τροφή…

Εισηγήτρια ήταν η Δέσποινα Τσακίρη, Ανεξάρτητη Μαία για τον Φυσιολογικό Τοκετό / IBCLC / Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην Περιγεννητική Περίoδο.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν:

- η εγκατάσταση του θηλασμού στο μαιευτήριο

- ο ρόλος του φυσιολογικού τοκετού & των επαγγελματιών υγείας στην έναρξη του θηλασμού

- τα πλεονεκτήματα θηλασμού για τη μητέρα και το μωρό

- ο συναισθηματικός δεσμός μητέρας – μωρού & θηλασμός

- τα συνηθισμένα προβλήματα στον θηλασμό και η αντιμετώπισή τους

- η τράπεζα γάλακτος

Η εισηγήτρια παρουσίασε με πολλή αγάπη, ευαισθησία και δέος την ιερή στιγμή κατά την οποία παίρνει σάρκα και οστά η επιλογή κάποιων… να γεννήσουν και κάποιων… να γεννηθούν!

Φυσικά, έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να γίνουν όλα πιο ήρεμα, χωρίς φόβους, ενοχές και αβεβαιότητα, με απόλυτο σεβασμό και κατανόηση στις ανάγκες των νέων πλασμάτων, που, αποκτώντας την θέση τους στο σκηνικό της ζωής, επαναπροσδιορίζουν και την θέση των γύρω τους.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Μαΐου 19, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΜΙΛΙΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΘΗΛΑΣΜΟΣ, Η ΠΡΩΤΗ ΤΡΟΦΗ…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator