Πού είναι οι ικανοί και ξεμείνανε με τους άσχετους;

0Μια κυβέρνηση, μια επιχείρηση, ένα εργοστάσιο ακόμη και μια ομάδα ποδοσφαίρου κρίνεται από τα άτομα που έχουν επιλεγεί. Όχι μόνο από τον αρχηγό αλλά και από τα στελέχη που κάνουν όλη τη δουλειά. Δεν είναι μόνον ο πρωθυπουργός π.χ. που αποτυγχάνει ή πετυχαίνει. Είναι και οι υπουργοί του. Βεβαίως η επιλογή των προσώπων παίζει σημαίνοντα ρόλο.

Αν ο προπονητής δεν επιλέξει καλούς παίκτες κι απλά ασχοληθεί με το πώς θα πάρει λεφτά από τους μανατζαραίους είναι λογικό να πάει άπατη και η ομάδα και αυτός.

Έτσι κι ο Τσίπρας. Μπορεί να είναι έξυπνος, αδίστακτος και κωλοπετσομένος που λένε και στο χωριό όμως, δεν κυβερνά μόνος του. Κι εν πάση περιπτώσει δικές του είναι οι επιλογές.

Αυτός φταίει π.χ. που την πολιτική της άμυνας στη χώρα την ασκεί ο Πάνος Καμμένος. Υπέκυψε στο παζάρι που του έκανε, τον τοποθέτησε στο κόκκινο χαλί του Πενταγώνου και δεν ξεκουνιέται ούτε με μπουλντόζα.

Ασχέτως αν είναι κακός ή επικίνδυνος ή γραφικός υπουργός.

Ο Τσίπρας φταίει επίσης που έχει υπουργό Υγείας τον Πολλάκη. Να τον χαίρεται τον… νομπελίστα στα Μαθηματικά, αλλά είναι ανίκανος και είτε θα έπρεπε να τον έχει πετάξει με τις κλωτσιές ως ανίκανο είτε να μην τον έχει επιλέξει καθόλου. Γιατί π.χ. ο άλλος υπουργός, ο Ξανθός, κάνει τη δουλειά, σκύβει το κεφάλι σαν το μυρμήγκι και δεν μιλάει; Αν είναι καλό ή κακό το ΕΣΥ δεν θα το κρίνουμε. Θα κρίνουμε τους άσχετους φαφλατάδες και τους σχετικούς εργατικούς.

Ο πρωθυπουργός φταίει για τις επιλογές του στο Παιδείας, το Εξωτερικών ή ακόμη και στο Εσωτερικών. Ό,τι κατιμάς μαζεύτηκε από το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ και ό,τι ξέβρασε το ποτάμι της αριστεράς πήραν θέσεις υπουργείων και το παίζουν μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής ζωής.

Φταίει λοιπόν ο Τσίπρας γιατί ακριβώς αυτός κρίνει και αποδέχεται. Αυτός έκρινε πως ο Κουβέλης είναι ικανός να συμμαζέψει τον Καμμένο. Εμείς τι να πούμε; Μας πέφτει λόγος;

Αυτός έκρινε ότι μπορεί ο Κοτζιάς να αναλάβει τουρκικό, μακεδονικό και αλβανικό. Να ανοίξει όλα τα μέτωπα δηλαδή χωρίς να ξέρει ο λαός αν είναι ικανός να κρατά πολλά καρπούζια στα χέρια του.

Τη διάλυση του κράτους δεν την χρεώνεται μόνον ένας υπουργός. Άλλωστε είναι αναλώσιμοι. Έρχονται άλλοι κι αυτοί είναι εξαφανισμένοι. Η επιλογή ανήκει στον κ. Τσίπρα και το επιτελείο. Αν αυτός είναι ανίκανος να ψαρέψει από την κοινωνία ικανούς και βρίσκει κάτι τύπους σαν την Αντωνοπούλου, τον Παπαδημητρίου ή τον Ευκλείδη, εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Στον Τσίπρα πέφτει η ευθύνη της επιλογής και σε κανέναν άλλον.

Σε όσους λοιπόν λένε ότι ο Τσίπρας είναι ικανός, έχει ηγετικό χαρακτήρα και δυναμικό προφίλ, τους απαντάμε με το απλό ερώτημα. Πού είναι οι ικανοί και ξεμείνανε με τους άσχετους;

AntiNews
Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πού είναι οι ικανοί και ξεμείνανε με τους άσχετους;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator