Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που την έλεγαν ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ...

0
Σε αυτή τη χώρα όλοι συμφωνούσαν ότι η άσκηση βίας δεν είναι δημοκρατική και δεν συνιστά ποτέ λύση για οτιδήποτε. Ξεκινώντας από αυτή την παραδοχή, εννοείται πως καταδικάζεται απερίφραστα η επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας που ονομάζεται ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ.

Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί για πολλά πράγματα σχετικά με αυτή την ιστορία και να παραθέσει διάφορες σκέψεις. Ιδού λοιπόν επτά γρήγορες σκέψεις για το θέμα αυτό:

-Η βία δεν είναι αίτιο ενός προβλήματος, αλλά σύμπτωμα. Τι προκάλεσε αυτή τη βία λοιπόν;

-Τα ΜΜΕ παίζουν επί τρεις ημέρες ακατάπαυστα αυτήν την ιστορία, όταν στο παρελθόν παρόμοιες ή και χειρότερες ιστορίες όπου άνθρωποι έχασαν ακόμη και τη ζωή τους, σχεδόν αποσιωπήθηκαν. Γιατί λοιπόν τέτοια επιλεκτική υπερπροβολή;

-Τα ΜΜΕ σπεύδουν να γενικεύσουν και να περιγράψουν τους κατοίκους αυτής της πόλης ως συντηρητικούς, φασίστες κλπ κλπ. Τα ίδια ΜΜΕ τα οποία χαρακτήρισαν μισό εκατομμύριο κατοίκους αυτής της πόλης ως γραφικούς, όταν διαμαρτυρήθηκαν για την εκχώρηση της ιστορίας τους και την παραχάραξη του ονόματός τους.

-Τα ΜΜΕ σπεύδουν να «αγιοποιήσουν» το προφίλ ενός ανθρώπου ο οποίος προσέβαλε την ιστορική μνήμη της γενοκτονίας 353.000 ανθρώπων με τον πλέον εριστικό ( γράφε χυδαίο) τρόπο.

-Τα ΜΜΕ έκαναν αφιέρωμα στον άνθρωπο αυτό με τον τίτλο «ο άνθρωπος που άλλαξε την πόλη», όταν στην πραγματικότητα η πόλη βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ποτέ. Με όλα τα προβλήματα να είναι γιγαντωμένα (ανεργία, κυκλοφοριακό, έλλειψη καθαριότητας, αστυνόμευσης κλπ.).

-Οι άνθρωποι που επέλεξαν (;) να επιτεθούν στο δήμαρχο αυτό, στην ουσία κατόρθωσαν να δώσουν το ηθικό έρεισμα στα ΜΜΕ να αγωνίζονται για την επανεκλογή του. Και κυρίως να απομακρυνθεί η δημόσια συζήτηση και η προσοχή της κοινής γνώμης από τα αληθινά προβλήματα και ζητήματα. Προβλήματα όπως η προσπάθεια υποβίβασης της σημασίας της γενοκτονίας των Ποντίων. Βλέπετε ο νυν δήμαρχος έχει ως μοναδικό όραμα την προσέλκυση Τούρκων τουριστών και την μόνιμη εγκατάσταση παράτυπων μεταναστών στην πόλη, σε στενή συνεργασία με πολύ ύποπτα ξένα κέντρα και ΜΚΟ τις οποίες πρόσφατα άλλες χώρες απέλασαν δια νόμου.

-Η νυν κυβέρνηση, η οποία προώθησε και ψήφισε την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και η οποία προωθεί τις νέες ταυτότητες με το τσιπάκι, έσπευσε στην "ηρωοποίησή του", προσφέροντας φτερά προστασίας και ταυτόχρονα δίνοντας το χρίσμα στον δήμαρχο αυτό, ώστε να επιτύχει την επανεκλογή του.
Μετά από αυτές τις σκέψεις, η φανταστική αυτή ιστορία ολοκληρώνεται και με μια προφητεία. Οι φανταστικοί κάτοικοι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας του ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ, οι οποίοι κάποτε θεωρούνται και πνευματικοί και πιστοί άνθρωποι, θα εκλέξουν εκ νέου αυτόν το δήμαρχο και θα επικροτήσουν με αυτό τον τρόπο τον λαμπρό πολιτικό βίο και τις πράξεις του.

Ε και; ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ;

Ripsaspis no more.-

Από: i-epikaira.blogspot.gr
Δημοσίευση: Μαΐου 31, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που την έλεγαν ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator