Γ.ΔΕΔΕΣ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

0



ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την υπογραφή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ξεκίνησε η διαδικασία για τη δημοπράτηση της επισκευής του λιμένα Αθηνιού, δίνοντας οριστική λύση στην πλέον πολύπαθη και σημαντική υποδομή, ενός εκ των κορυφαίων προορισμών του κόσμου. Μάλιστα, οι διαγωνιστικές διαδικασίες προβλέπεται να κινηθούν ταχύτατα, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι επισκευαστικές εργασίες στο τέλος του καλοκαιριού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διά της αρμόδιας Διεύθυνσης Λιμενικών δημοπρατεί το έργο της επισκευής του λιμένα Αθηνιού Σαντορίνης, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ και τη χρηματοδότησή του, να αντλείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο διαγωνισμός (ηλεκτρονική κατάθεση προσφορών) θα διενεργηθεί στις 29-5-2018 και εκτιμάται, ότι μέχρι τέλος Αυγούστου 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (έλεγχος δικαιολογητικών συμμετεχόντων, προσυμβατικός έλεγχος από τον Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ.) για να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου.

Η συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης, ανέρχεται στους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ωστόσο, σε προθεσμία επτά μηνών προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ικανό τμήμα του έργου, που θα είναι πλήρως λειτουργικό για την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Επειδή ο λιμένας Αθηνιού αποτελεί τη μοναδική θαλάσσια πύλη εισόδου/ εξόδου της Σαντορίνης, η κατασκευή των νέων έργων θα γίνει τμηματικά και ενώ ταυτόχρονα ο λιμένας θα είναι σε λειτουργία.

Το λιμάνι του Αθηνιού, αποτελεί τον κύριο πυλώνα υποδοχής του νησιού και παρόλο που επρόκειτο για ένα νέο έργο, καθώς παραδόθηκε το 2010, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, το 2016, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας στις λιμενικές του υποδομές, καθώς είχε υποστεί ζημιές (υποσκαφές), λόγω ακραίων κυματικών συνθηκών. Η επισκευή και η αποκατάσταση του προβλήτα στο λιμάνι του Αθηνιού από όπου εξυπηρετούνται τα πλοία της ακτοπλοΐας, αποτελεί διαρκές αίτημα των δημοτικών αρχών του νησιού, των ακτοπλοϊκών εταιρειών και των τουριστικών φορέων.

Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε η σύνταξη της μελέτης Αποκατάστασης και η μελέτη Περιβαλλοντικών όρων, οι οποίες ήδη έχουν εγκριθεί, καθώς η εφαρμογή τους αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του έργου.
Δημοσίευση: Μαΐου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ.ΔΕΔΕΣ: ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator