Γ.ΔΕΔΕΣ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΩ

0



ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ Η Β΄ΦΑΣΗ ΜΕ 25 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Σε νέα φάση εισέρχεται η αποκατάσταση του Λιμένα της Κω μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από το σεισμό που έπληξε το νησί τον Ιούλιο του 2017. Τότε, με το συντονισμό του έργου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξασφαλίστηκε η ταχύτατη διαδικασία των απαιτούμενων εγκρίσεων και η επισκευή του προβλήτα έγινε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα το λιμάνι να παραδοθεί σε διάστημα μόλις δέκα ημερών από την εκκίνηση των έργων και να εξασφαλιστεί η πλήρης επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού στις 10 Αυγούστου 2017.

Τώρα, αφού καθορίστηκε το πλαίσιο για την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση του λιμανιού και ολοκληρώθηκαν οι μελέτες, προχωρά η δημοπράτηση της β’ φάσης αποκατάστασής του με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η εργολαβία που δημοπρατείται έχει ως αντικείμενο την επισκευή και ενίσχυση των κρηπιδωμάτων του κύριου προβλήτα, καθώς και την επισκευή και ενίσχυση του εσωτερικού λιμένα «Μανδράκι» από τις βλάβες που τους προκάλεσε ο σεισμός του Ιουλίου 2017. Η ηλεκτρονική δημοπράτηση θα διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 14 Ιουνίου 2018. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρόβλεψη στην οριστική μελέτη του έργου πως η αποκατάσταση των ζημιών θα γίνεται ταυτόχρονα με τη λειτουργία του λιμένα.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, η Γενική Γραμματεία Υποδομών προέβη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και εξασφάλισε αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού από τα 8 εκατ. ευρώ στα 29 εκατ. ευρώ (1 εκατ. ευρώ για τις μελέτες, 25 εκατ. ευρώ για το έργο αποκατάστασης και 3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου κτιρίου επιβατών, επειδή το υφιστάμενο κρίθηκε κατεδαφιστέο). Κατόπιν αυτών, εγκρίθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη πίστωση 25 εκατ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 20 μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή εφόσον τα έργα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019, τότε θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Αναλυτικότερα:

α. Από 1-10-2018 έως 31-4-2019 (εκτός τουριστικής περιόδου) προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον εσωτερικό λιμένα (περιοχή «Μανδράκι»).

β. Σε δεκατέσσερις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του ανατολικού τμήματος του κυρίως προβλήτα (περιοχή Πολεμικής Αποβάθρας).

Όσον αφορά στην πορεία προκήρυξης του έργου της κατασκευής του νέου κτιρίου επιβατών, μέσα στον Ιούνιο του 2018 και αυτό το έργο θα έχει προκηρυχθεί, καθώς έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί η οριστική μελέτη και έχει αποσταλεί ο σχετικός φάκελος για την έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας.
Δημοσίευση: Μαΐου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ.ΔΕΔΕΣ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΩ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator