Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στην Σκύρο - Είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος

0



Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου του μοιραίου Mirage 2000-5, καθώς βρέθηκε νεκρός. Το μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος. 

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

"Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (Save and Rescue) συμμετέχει ένα Super Puma κι ακόμη ένα ελικόπτερο Sikorsky (S-70B) που απογειώθηκε από τη Βάση Ελικοπτέρων του ΠΝ στο Κοτρώνι. Στη περιοχή βρίσκεται έναν τουρκικό υποβρύχιο και στα μικρασιατικά παράλια έχουν εντοπιστεί πολλά ιπτάμενα ίχνη από τους Τούρκους.

Ώρα 14:36, η φρεγάτα Ψαρά δεν είχε ακόμη φτάσει στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών βορειοανατολικά της Σκύρου. Περίπου στις 14:00, η φρεγάτα Ψαρά πέρασε το Κάβο Ντόρο και πλέει προς το σημείο απ' όπου εκπέμφθηκε το τελευταίο σήμα του Mirage.

Ανοιχτά της Σκύρου αναμένεται να φτάσει σε λίγη ώρα και ένα πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι.

Το μαχητικό Mirage 2000-5 που κατέπεσε ήταν το νούμερο 1, δηλαδή ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο ελληνικών μαχητικών που είχαν αναλάβει την αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να δώσει σήμα ή να αναφέρει κάτι για την κατάσταση του αεροσκάφους του προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Ολες οι πληροφορίες δείχνουν ότι το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στο αεροδρόμιο της Σκύρου. Ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε ότι το σκάφος έχει καταπέσει.

Διαψεύδει η Τουρκία την εμπλοκή τουρκικού αεροσκάφους

Από τη πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώση του Mirage 2000-5, 9 μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, το μυαλό πολλών πήγε στο ενδεχόμενο να ΄χει δεχτεί πυρά κατά τη διάρκεια της αποστολής αναχαίτισης στην οποία συμμετείχε. Πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Τουρκία μετέδωσε τις πρώτες διαρροές από τουρκικές πηγές. Σύμφωνα μ΄ αυτές οι Τούρκοι σπεύδουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο “κατάρριψης”, λέγοντας ότι “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πέταγε στη περιοχή της πτώσης”.

Δημοσίευση: Απριλίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νεκρός ο πιλότος του Mirage που κατέπεσε στην Σκύρο - Είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator