Παρακάμπτοντας την δικαιοσύνη

0Του Αντώνη Πανούτσου

Με την δήλωση του για την Τουρκία και τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών «…δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε και οι δύο χώρες να παρακάμψουμε την ελληνική δικαιοσύνη και να βρούμε μια συμφωνία ανταλλαγής την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα» ο Κώστας Κατσίκης πέτυχε το τριπλό τζακπότ.

Πρώτον δείχνει ότι η τουρκική και η ελληνική κυβέρνηση είναι μια χαρά. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν δεν είχαν αυτούς τους παπάρες στα ανώτατα δικαστήρια να τους δημιουργούν εμπόδια. Και να η τουρκική κυβέρνηση καθάρισε με τα ανώτατα δικαστήρια και η ελληνική όχι λύση υπάρχει. Να τα παρακάμπτει. Μέχρις ότου καθαρίσει όπως η τουρκική και οι δύο κυβερνήσεις θα μπορούν να ασκούν εξουσία χωρίς να ενοχλητικούς δικαστές στα πόδια τους.

Δεύτερον με την δήλωση του ο Κατσίκης σκότωσε κάθε μελλοντική διαπραγμάτευση. Ακόμα και αν η Τουρκία κράταγε τους δύο στρατιωτικούς για ομήρους ποτέ δεν θα το παραδεχόταν. Από την στιγμή που ένας βουλευτής της κυβέρνησης το δέχεται σαν λογικό οι Τούρκοι θα ξεκινάνε με την ανταλλαγή σαν δεκτή από πλευράς των ελλήνων, διαπραγματευόμενοι και κάτι άλλο. Όπως για παράδειγμα τους κούρδους που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν.

Τρίτον στέλνει για μια ακόμα φορά το μήνυμα ότι η Ελλάδα κυβερνάται από κόττες. Τρίληρες. Ότι την στιγμή που ο Ερντογάν τρίξει τα δόντια του είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα. Και ότι τα πολιτικά άσυλα από τις δικτατορίες, οι δίκαιες δίκες και τα σχετικά ήταν κλασικές αριστερές παπάτζες που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και όλες τις άλλες. Μέχρι να πάρει την εξουσία και να ζει στον τρόμο ότι μια μέρα θα την χάσει.

Τέταρτον και χειρότερο. Ο Κατσίκης δεν είχε κανένα λόγο να τα πει. Για την ακρίβεια είχε ένα. Ηθελε να κάνει φιγούρα. Να φανεί suave, κοσμοπολίτης, μέτερνιχ των ψεκασμένων. Ο οποίος δεν κολλάει στους τύπους όταν χρειάζεται να ασκήσει υψηλή διπλωματία.

Τα αποτελέσματα προβλεπόμενα. Ο τουρκικός Τύπος αντέδρασε ενθουσιωδώς με φωτογραφίες του Κατσίκη και την Hurriyet να γράφει «επιτέλους πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή» και την Haber7 να πανηγυρίζει «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία». Τον Κοτζιά να κάνει την παλαβή σε ένα θέμα, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία που θα έπρεπε να τον αφορά και τον Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη σε ολόκληρη την ομιλία του να μην αναφέρεται ούτε μία φορά στους δύο έλληνες στρατιωτικούς και την Τουρκία. Αλλωστε ο εχθρός είναι η ελληνική δικαιοσύνη που γρήγορα πρέπει να παρακαμφθεί.

Liberal
Δημοσίευση: Απριλίου 24, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρακάμπτοντας την δικαιοσύνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator