Κύριε Παυλόπουλε, μήπως έφτασε η ώρα να πείτε κάτι;

0



Μερικές παρεμβάσεις θεωρούνται ιστορικές. Όπως η παρέμβαση του προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου στο συνέδριο των Δελφών, απ΄ όπου κατακεραύνωσε την ΕΕ, επειδή δεν εννοεί ακόμη να καταλάβει ότι το χρέος θα καταπολεμηθεί με την αύξηση των ελλειμμάτων. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι η μη παρέμβαση του Προέδρου Προκόπη για τα ελληνοτουρκικά. Ούτε τώρα βρήκε ο Πρόεδρος Προκόπης έναν λόγο να πει κάτι!

Εκτός κι αν πιστεύει ότι όλα είναι καλά καμωμένα. Ότι ο πρόεδρος Αλέξης είναι ο νέος εθνάρχης μετά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον ιδρυτή. Από την μία πλευρά καταλαβαίνουμε ότι οφείλει ευγνωμοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα που τον εξέλεξε και στον Κώστα Καραμανλή που δεν το απέτρεψε. Αλλά σε τόσο σοβαρές καταστάσεις, όπως αυτή που βιώνουμε, όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Είναι κάτι που ο Προκόπης Παυλόπουλος σίγουρα το γνωρίζει. Επειδή είναι πατριώτης και δεν περιμένει από έναν νεοφιλελεύθερο να του πει τι θα πρέπει να κάνει για το καλό της πατρίδας του.

Μην έχετε αμφιβολία! Δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον πλανήτη που να ήθελε να αναλάβει τις τύχες της χώρας υπό τις παρούσες συνθήκες. Κάθε πολιτικός που σέβεται την καριέρα του θα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει το βάρος της ευθύνης για όλες τις επιλογές του. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για το τι συμφέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή όποιον άλλον πολιτικό. Το θέμα της συζήτησης είναι μία χώρα που δείχνει να παραπαίει σε όλα τα επίπεδα, όμηρος των επιλογών της.

Ούτε και θα μπορούσαν να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις αυτή την στιγμή με την χώρα να βρίσκεται υπό καθημερινή πίεση από τις προκλήσεις Ερντογαν. Αλλά συνεχίζουν και γίνονται εγκληματικά λάθη. Οι άνθρωποι δείχνουν τον βαθμό της ανικανότητάς τους. Κάτι που γίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο, όταν απέναντί σου έχεις έναν προκλητικό γείτονα, όπως η Τουρκία. Η κυβέρνησή μας είναι κατώτερη των περιστάσεων. Ανίκανη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αν δεν βγει τώρα να μιλήσει ο κ. Παυλόπουλος, πότε σκοπεύει να το κάνει;

Η κυβέρνηση Τσίπρα αντιμετωπίζει όλα τα θέματα με μία απίστευτη ελαφρότητα. Δεν τους ενδιαφέρουν τέτοιες μικροαστικές κοινοτυπίες, όπως η ασφάλεια της πατρίδας. Εσάς όμως κύριε Παυλόπουλε πρέπει να σας ενδιαφέρει η τύχη αυτής της χώρας. Και το ίδιο φανταζόμαστε ότι θα σας λένε οι παλαιοί σας φίλοι από την εποχή που ήσασταν ακόμη ένας σημαντικός υπουργός. Και πιστεύουμε ότι δεν είναι αληθές αυτό που λέγεται ότι εσείς και αρκετοί φίλοι σας αποτελείτε τον τρίτο πόλο αυτής της κυβέρνησης, ότι στηρίζετε τον Αλέξη τον Τσίπρα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στηρίζετε μόνο την πατρίδα μας.

Θανάσης Μαυρίδης
Liberal
Δημοσίευση: Απριλίου 05, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κύριε Παυλόπουλε, μήπως έφτασε η ώρα να πείτε κάτι;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator