ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας

0


Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Λετονίας στην Ελληνική Δημοκρατία κος Māris Klišāns εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας: From Folk Dresses to Clothing – Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της “8ης Γιορτής Παιδικού Βιβλίου στην Κόρινθο” και των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της πρώτης Δημοκρατίας της Λετονίας, άνοιξε η κα Ράνια Σαζακλή, Μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Κορινθίων (ΚΕ.Π.Α.Π.) - Υπεύθυνη των δραστηριοτήτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου, με μια σύντομη ενημερωτική εισήγηση για τον Απρίλη ως “Μήνα του Βιβλίου”, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Η κα Τόνια Τζαναβάρα, Έφορος της Δημοτικής Πινακοθήκης Κορίνθου και Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων, με την παρουσίασή της ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στην όμορφη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας και αναφέρθηκε στο 2018, που, ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ), έχει στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρέσβης κος Māris Klišāns, η προξενική ακόλουθος κα Dzintra Liepa, ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Αλέξανδρος Πνευματικός και οι Βουλευτές του νομού κα Μαρία Θελερίτη και κος Γιώργος Τσόγκας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κος Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Γιώργος Οικονόμου, η Διευθύντρια του ΚΕ.Π.Α.Π. κα Μαρία Λύρα, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Γιώτα Μπάγκα, ο υπεύθυνος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διπλωματίας στην Κόρινθο κος Αριστοτέλης Παπαμεντζελόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του ΚΕ.Π.Α.Π. κος Παναγιώτης Λαμπρινός, μέλη του Corinthian Photography Club και πολλοί φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης, της φωτογραφίας και της Παράδοσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση του Πρέσβη στην μόνιμη Συλλογή της Πινακοθήκης Κορίνθου, κατά την διάρκεια της οποίας αποκάλυψε τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του για την τέχνη!

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi

Δημοσίευση: Απριλίου 17, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Μια σύγχρονη οπτική προσέγγιση στις παραδοσιακές στολές της Λετονίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator