Ο Όσκαρ Γκαρθία παραιτείται από μάνατζερ του Ολυμπιακού

0



@olympiacosfc

Την Τρίτη 3 Απριλίου, έκανε γνωστή η διοίκηση του Ολυμπιακού την παραίτηση του Όσκαρ Γκαρθία. Ο Καταλανός τεχνικός είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο και μετά από μόλις 3 μήνες έληξε η συνεργασία του με τους ερυθρόλευκους.

Η ΠΑΕ δεν είδε την ανανέωση και τη βελτίωση που έψαχνε από την τεχνική ηγεσία και αυτή η δυσαρέσκεια οδήγησε στην αποχώρηση του Γκαρθία. Κερασάκι στην τούρτα ήταν η ισοπαλία με το Λεβαδειακό στις 31/3, κάτι που θεωρήθηκε ανεπίτρεπτο.

Η ομάδα με τους 44 τίτλους πρωταθλήματος και νικήτρια των τελευταίων επτά διοργανώσεων, βρίσκεται φέτος στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτό προκαλεί μόνο απογοήτευση. Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες για τις αποδόσεις του και φυσικά αυτό επηρέασε και τον Γκαρθία. Τέταρτη φορά που αλλάζει η ομάδα προπονητή στην ίδια αγωνιστική σεζόν και μπορεί μόνο να ελπίζει ότι βρήκε κάποιον για να «κουμπώσει».

Προσωρινά στον πάγκο του Ολυμπιακού μέχρι και τη λήξη της σεζόν θα βρίσκεται ο Χρήστος Κοντής ως υπηρεσιακός προπονητής, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την πρόσληψη του Πέδρο Μάρτινς ως καινούργιου προπονητή. Ο Μάρτινς υπέγραψε διετές συμβόλαιο και θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του από τη νέα αγωνιστική χρονιά. Το team του Πειραιά προσδοκά να ταιριάξει με την ομάδα ώστε να ανακάμψει ο Ολυμπιακός από μια κακή, για τα δεδομένα του, χρονιά.

Ο Πορτογάλος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός προπονητή για δύο χρόνια, από το 2004 έως το 2006. Από το 2006 είναι πρώτος τεχνικός και έκτοτε έχει αναλάβει 6 ομάδες. Με την τελευταία ομάδα μάλιστα, την Vitoria Guimaraes κατάφερε να πάει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας. O Μάρτινς έχει κοουτσάρει μόνο εντός της χώρας του και για αυτόν είναι διπλή πρόκληση ο ερχομός του στην Ελλάδα. Πρώτον γιατί θα πρέπει να γνωρίσει τα εδώ ελληνικά δρώμενα και δεύτερον γιατί είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει τόσο πετυχημένη ομάδα.

Τρεις αγωνιστικές για το τέλος της σεζόν και από του χρόνου θα δούμε εάν ο Μάρτινς είναι αυτός που έψαχνε ο Ολυμπιακός. Προς το παρόν βρίσκεται στην 3η θέση και με ελάχιστο καιρό να απομένει, ο κλοιός στενεύει και ουσιαστικά μένει εκτός διεκδίκησης. Σε ένα πρωτάθλημα με πολλές εκπλήξεις αλλά και απώλειες βαθμών, η ΑΕΚ δείχνει να βαδίζει σταθερά και να είναι το κυρίαρχο φαβορί για τον τίτλο. Στην 1η θέση της βαθμολογίας με 60 πόντους, έχει καταφέρει να κρατηθεί μακριά από επεισόδια και να κάνει πολύ δυνατές εμφανίσεις. Είχε φέτος άλλωστε για 4 μήνες ένα αήττητο σερί σε οποιαδήποτε διοργάνωση συμμετείχε. Από το 1985 έχει να δει πρωτάθλημα η Ένωση, οπότε η πιθανή κατάκτηση του φετινού τίτλου θα έδινε σίγουρα το έναυσμα για μια καινούργια εποχή της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ τα έχει πάει εξαιρετικά σε αγωνιστικό επίπεδο φέτος, αλλά με την μεγάλη απώλεια πόντων λόγω ποινών βρίσκεται στη 2η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου πέρυσι, ο δικέφαλος του βορρά μπήκε ακόμα πιο δυναμικά στα γήπεδα. Βρέθηκε για κάποιο διάστημα στην 1η θέση της βαθμολογίας, όμως μετά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν είναι πλέον δεύτερος.

Το πρωτάθλημα λήγει σύντομα και οι ανατροπές είναι πια ολοένα και δυσκολότερες. Ελπίζουμε στη νέα σεζόν οι αγώνες να διεξαχθούν μόνο εντός γηπέδου και όχι σε αίθουσες δικαστηρίων, όπως έγινε αυτή τη χρονιά…
Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Όσκαρ Γκαρθία παραιτείται από μάνατζερ του Ολυμπιακού "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator