Οι τούρκοι δολοφονούν, οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και το Βερολίνο... ανησυχεί!

0



Το Βερολίνο ανησυχεί για τις τουρκικές ενέργειες στο Αφρίν

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό! Οι γερμανοί ανησυχούν για όσα κάνουν οι τούρκοι στο Αφρίν. Εμφανίζουν εαυτούς να "πέφτουν από τα σύννεφα" και παριστάνουν τους μη γνωρίζοντες την τουρκική ιδιοσυγκρασία. Και όμως, είναι είναι κυρίως γερμανικός ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι τούρκοι στην εισβολή τους στην Συρία. Είναι ο ίδιος εξοπλισμός που χρησιμοποιούν τζιχαντιστές που μετά από συνεχείς ήττες στις συγκρούσεις τους με τους Κούρδους έτρεξαν να σωθούν μέσα στην Τουρκία και τώρα επανέρχονται για να πάρουν την εκδίκησή τους από τους Κούρδους.
Το Βερολίνο, όμως, παριστάνει πως όταν προχωρούσε σε συμφωνίες ειδικών εξοπλισμών με την Τουρκία, όχι μόνο δεν ήξερε τις προθέσεις του Ερντογάν, αλλά δεν γνώριζε ούτε την "ειδική" σύνθεση του στρατού που προετοίμαζε επιμελώς η Τουρκία κατά τους τελευταίους έξι -τουλάχιστον- μήνες, για να προχωρήσει σε μια νέα γενοκτονία κατά των Κούρδων, αφού είχε εξασφαλίσει την (ένοχη) σιωπή τόσο της Ρωσίας του Πούτιν όσο και των δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Γερμανία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Βερολίνο έκανε οικονομική συμφωνία με την Τουρκία για συγκράτηση της ροής των "προσφύγων" που δημιούργησε ο πόλεμος στη Συρία και ζήτησε από τους Ευρωπαίους να πληρώσουν με 3 δισ. την Τουρκία για την "ασπίδα" που θα προσέφερε στην Ευρώπη. Την Τουρκία που τώρα δημιουργεί νέα κύματα προσφύγων και επιβραβεύεται με δισεκατομμύρια από την γερμανική Ευρώπη, η οποία υπακούοντας τυφλά στις γερμανικές επιταγές συμμετέχει άτυπα στα εγκλήματα του τουρκικού στρατού στο Αφρίν και, εθελοτυφλώντας, πληρώνει την τουρκική "μηχανή" για την πραγματοποίηση μίας νέας γενοκτονίας (στόχος του Ερντογάν είναι οι Κούρδοι, όπως ο ίδιος ομολογεί), την δημιουργία νέων προσφύγων για τους οποίους ο Ερντογάν θα ζητήσει και πάλι χρήματα από την Ευρώπη για να τους εγκλωβίσει στην Τουρκία (ή να τους εξοντώσει, όπου τους βρει)...

Έτσι, μετά την γνωστοποίηση των τουρκικών φρικαλεοτήτων στο Αφρίν, με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς, βιασμούς και... φυσικά τις λεηλασίες (κλέβουν μέχρι και κατσίκες!!!), η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε σήμερα «αυξανόμενη ανησυχία» για τις ενέργειες του τουρκικού στρατού στην πόλη Αφρίν της βόρειας Συρίας και ζήτησε να συμμορφωθεί η Τουρκία προς το διεθνές Δίκαιο για την προστασία αμάχων πληθυσμών.

«Με αυξανόμενη ανησυχία παρακολουθούμε τις αναφορές για την κατάληψη μεγάλων περιοχών της πόλης Αφρίν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού και του μεγάλου αριθμού προσφύγων που διαφεύγουν από την πόλη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ράινερ Μπρόιλ ζήτησε να ερευνηθούν οι πληροφορίες για σφαγές και λεηλασίες, καθώς και να υπάρξει επιστροφή στην πολιτική διαδικασία για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Ο ίδιος δίνοντας πλήρη προστασία στην τουρκική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, δήλωσε πως η Τουρκία έχει «δικαιολογημένα συμφέροντα ασφαλείας» αναφορικά με τα σύνορά της, όμως οι ενέργειες της Άγκυρας θα πρέπει «να παραμείνουν μέσα στα όρια του απαραίτητου και του αναλογικού», αφήνοντας αδιευκρίνηστο ποιά είναι για τον ίδιο τα όρια, ποιά είναι τα απαραίτητα και τα... αναλογικά...! Ποιά, δηλαδή, είναι η χιλιομετρικά επιτρεπόμενη έκταση εισβολής, ποιά είναι τα απαραίτητα που πρέπει να κάνει ο τουρκικός ο στρατός και ποιές οι αναλογικές (και ως προς τι) ενέργειες που μπορεί να υλοποιήσει η Τουρκία...

«Έχουμε σαφώς, και δεν μπορώ να το αρνηθώ, ιδιαίτερα υπό το φως των πιο πρόσφατων εξελίξεων, σημαντικές αμφιβολίες για την αναγκαιότητα και την αναλογικότητα των τουρκικών ενεργειών», τόνισε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, προσπαθώντας να απομακρυνθεί από τις συνευθύνες της Γερμανίας στις φρικαλεότητες της Τουρκίας στο Αφρίν.

Δημοσίευση: Απριλίου 26, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι τούρκοι δολοφονούν, οι Ευρωπαίοι πληρώνουν και το Βερολίνο... ανησυχεί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator