Μια ζωή κόντρα στα συμφέροντα

0Πιστέψτε το. Οι δισεκατομμυριούχοι ακούν «Αλέξης Τσίπρας» και πιλαλάνε σαν τον Γιουσέιν Μπολτ από την τρομάρα τους

Mια φορά κι έναν καιρό* ήταν μία καλή κυβέρνηση, που είχε έναν ακόμα καλύτερο πρωθυπουργό, ο οποίος ήθελε να σώσει μια αρχαία χώρα. Η αρχαία χώρα ήταν, λένε, και δικιά του. Γι’ αυτό τη συμπαθούσε κι ήθελε να τη σώσει. Μέχρι να αποφασίσει να τη σώσει έπρεπε να εκλεγεί. Για να εκλεγεί έπρεπε να τον ψηφίσουν (χώρα δημοκρατική γαρ). Για να τον ψηφίσουν έπρεπε να τον προτιμήσουν. Πώς θα τον προτιμούσαν; Αν έλεγε… την αλήθεια!

Ναι, μα τον Τουτάτη και τον Μπελενό. Με την αλήθεια σε ψηφίζουν. Και αν είσαι πατριώτης, σε προτιμούν. Κι αν δίνεις το καλό παράδειγμα, σε λατρεύουν. Κι αν τηρείς τον λόγο σου, σε ξαναπροτιμούν.
Για να μην τα πολυλογούμε, αυτός ο φιλόπατρις εξελέγη και πρωθυπούργευσε και φλόμωσε τους υπηκόους του με αλήθειες. Είπε τόσες πολλές ώστε φάνηκε δύσκολο σε όλους να τις συγκρατήσουν όλες. Γι’ αυτό και εξελέγη εκ νέου.

Αυτό που εξετίμησαν κυρίως οι πολίτες της αρχαίας χώρας στον ειλικρινή, εργατικό, ευσεβή (με τον σταυρό στο χέρι ανέκαθεν), φιλόπατρι, ευφυή και ανιδιοτελή ηγέτη ήταν η απόσταση που κρατούσε από τα παντοειδή συμφέροντα. Περισσότερο υπολόγιζε και σεβόταν την άποψη ενός απλού ανθρώπου, φτωχού και ανήμπορου, παρά οποιουδήποτε ισχυρού εντός ή εκτός συνόρων. Σκήπτρο τού δημοκρατικά εκλεγέντος μονάρχου η εντιμότητα και στέμμα η δικαιοσύνη. Πετράδια στο στέμμα η φρόνηση, η ανδρεία και η σωφροσύνη. Μιλάμε για τεφαρίκι, που θα το έβλεπε ο Πλάτων και θα του ανέθετε εσαεί τη διακυβέρνηση της ιδανικής Πολιτείας. Πώς το έγραφε για βασιλέα που φιλοσοφεί και φιλόσοφο που βασιλεύει; Ε, κάπως έτσι - κι ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, η κυρά Τασία κι ο Φίλης δώρο! Προλάβετε!

* Το παραμύθι για προνήπια που μόλις διαβάσατε είναι αποτέλεσμα ενός τσουνάμι εμπνεύσεως (για τοιαύτης ποιότητος αφηγήματα) που προκλήθηκε από την είδηση που κυκλοφορεί στα ιντερνέτια: «Τζανακόπουλος εναντίον Παπαχριστόπουλου: Η κυβέρνηση δεν έχει φιλικές σχέσεις με κανέναν επιχειρηματία».

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Απριλίου 26, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια ζωή κόντρα στα συμφέροντα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator