Η ΑΡΤΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

0


Δύο γεφύρια με την δική τους ιστορία. Οι δύο μεταλλικές γέφυρες του Ευρώτα παραδομένες αμαχητί στο χρόνο! Η μία στην είσοδο της πόλης της Σπάρτης εκτός λειτουργίας 18 χρόνια τώρα, ηττημένη από την οξείδωση και τη σαπίλα σε προδιαθέτει για το ενδιαφέρον των ανθρώπων της ! Αυτών που έχουν την ευθύνη για την εγκατάλειψη της προφανώς!

Η άλλη στην έξοδο της Σκάλας σε κατάσταση οριακής λειτουργίας από στατικής άποψης, οσονούπω έτοιμη και σε κρίσιμο χρονικό διάστημα για να τεθεί εκτός κυκλοφορίας! Και τότε οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για την περιοχή της Νότιας Λακωνίας αφού θα αποκοπεί το Νοτιοανατολικό τμήμα της!

Οι ευθύνες πουθενά ! Δεν υπάρχουν, δεν τίθεται θέμα! Δεν μπορεί !!!

Το θέμα βέβαια απασχολεί ελάχιστα την τοπική κοινωνία μας ! Ποιος νοιάζεται τώρα για τα γεφύρια!

Θα μου πεις ποιος νοιάζεται και για τα «μαύρα» ποτάμια. Ναι για το ποτάμι τον Ευρώτα που αλλάζει χρώμα ανάλογα με τις χρονικές περιόδους και τις διαθέσεις αλλά και τις «αποθέσεις» των λιτριβιαρέων!

Καμία ευθύνη, καμία ποινή, καμία κύρωση! Μόνον διαπιστώσεις! Η αδιάφορη κοινωνία μας δεν νοιάζεται για τίποτα από όλα αυτά! Αφυπνίζεται εκ των υστέρων όταν θα υπάρχει το πρόβλημα ante portas!

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθεί διαβάζουμε, το πρόβλημα της γέφυρας της Σκάλας! Έρχεται σαν θέμα η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή του Πάρνωνα γιατί μετά από 3 χρόνια από την υπογραφή της προγραμματικής «ανακαλύφθηκε» ότι επειδή η γέφυρα είναι διατηρητέα από το Υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει και αυτό να μπει στην προγραμματική ως συμπράττον μέλος ! Τόσος χρόνος χαμένος !

Από το 2011 ωρίμασε ως ιδέα! Το 2015 έγινε η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη ενίσχυσης της και το 2018 ανακαλύπτεται ότι θα πρέπει να αλλάξει η προγραμματική με την προσθήκη και του ΥΠΠΟ ! Πότε θα μελετηθεί η γέφυρα ? Θα δούμε ! Την επόμενη Ολυμπιάδα και βλέπουμε!

Η άλλη η γέφυρα της Σπάρτης ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Ξεκουράζεται ! Σε παρατεταμένη «αγρανάπαυση» ! Παρέα με τις αγριοσυκιές και τη σκουριά! Εκεί δεν ωρίμασαν τόσα χρόνια οι συνθήκες για να επισκευασθεί και να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ως κανονική οδογέφυρα ! Πάει «πακέτο» με το παρακείμενο Νέο Μουσείο της πόλης ! Με αργούς ρυθμούς ! Δεν θέλει πίεση το πράγμα! Χαλαρά!

Τραγικές αληθινά ιστορίες ! Η αειφορία της « Μυθικής» , της έχουσας την ευθύνη, ξεφούσκωσε! Ξέμεινε από αέρα οξυγονούχο! Μας έχει μείνει περίσσεια από κοπανιστό όμως ! Σωρό , υπερεπάρκεια από αυτό το είδος !

Ο χρόνος θα κυλά αμείλικτος και οι μεταλλικοί σκελετοί θα παραμένουν στη θέση τους να μας θυμίζουν την ανικανότητα και την πολιτική ανεπάρκεια κάποιων, που ευτυχώς έφτιαξαν το Αεροδρόμιο της Τρίπολης, το Μουσείο της Σπάρτης, την παράκαμψη των Λαγκαδίων, τον Προαστιακό του Λουτρακίου, τον Ανατολικό Άξονα, τη Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας, το Αρδευτικό της Τάκας και τόσες ακόμη παρεμβάσεις που «άλλαξαν» τη μοίρα αυτού του τόπου!

Τα μεταλλικά κουφάρια θα μένουν εκεί, για να θυμίζουν ότι Άρτα έχει και η Λακωνία, δυστυχώς!

Γιώργος Πουλοκέφαλος 
Πολιτικός Μηχανικός
Δημοσίευση: Απριλίου 30, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΑΡΤΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator