Υπάρχει κυβέρνηση και δεδηλωμένη;

0



Του Βασίλη Βησσάριου

Τα ερωτήματα πλέον είναι αμείλικτα και μας αφορούν όλους. Υπάρχει κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου; Υπάρχει δεδηλωμένη; Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι παραμένουν... εταίροι; Τι ακριβώς συμβαίνει στον τομέα της διακυβέρνησης μιας χώρας που βάλλεται πανταχόθεν;

Μπορεί όλοι να θεωρούν δεδομένο ότι, λόγω της στενής σχέσης που έχει αναπτυχθεί με τις καρέκλες, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος από τους 154 να επιδιώξει να ρίξει αυτή την κυβέρνηση, όμως η χώρα απλά δεν κυβερνάται.

Και οι εταίροι δεν συνομιλούν. Δεν έχουν επαφή. Από την ημέρα που ξεκίνησε η υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων μέχρι την υπόθεση της σύλληψης των δύο στρατιωτικών και την πρόσφατη περίπτωση του κουμπουροφόρου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η κατάσταση δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί "πολιτικής σταθερότητας" έχει τιναχθεί και αυτό, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που αγγίζουν την οικονομία και την καθημερινότητα, στον αέρα. Ο εξαφανισμένος εταίρος πνέει μένεα κατά των συντρόφων του (έτσι του είχε αποκαλέσει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο είχε απευθύνει χαιρετισμό) και αυτοί του το ανταποδίδουν με το παραπάνω.

Τον άδειασαν κατ' επανάληψη με το Σκοπιανό αφήνοντας να εννοηθεί, έντεχνα, ότι ο Πάνος Καμμένος την ώρα που πρέπει θα κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Στην χειρότερη περίπτωση θα θέσει εαυτόν εκτός κυβέρνησης, ώστε να διευκολυνθεί η έγκριση της απόφασης για την ονομασία, αλλά θα στηρίζει με τη ψήφο του.

Ήρθε η υπόθεση των δύο στρατιωτικών και τον εξαφάνισαν. Ο φίλος Αλέξης, ο "μαζί μέχρι το τέλος", τον εξαφάνισε από το προσκήνιο. Βέβαια ο Πάνος έχοντας την υποχρέωση να δείξει ότι δεν έχει μπει στο ψυγείο και έχοντας φορτωθεί στο υπουργείο του τον Φώτη Κουβέλη, επιχείρησε να ψελλίσει κάτι.

Όμως ψέλλισε λάθος λέξη. ΜΊλησε για ομηρία των δύο ελληνων στρατιωτικών και τώρα βλέπει να τον αδειάζει, πέραν των υπολοίπων συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής του. Και όχι έντεχνα.

"Υπερτροφικός" ο λόγος του προέδρου Πάνου δήλωσε με έμφαση ο Φώτης Κουβέλης στέλνοντας στα αζήτητα τον πολιτικό του προϊστάμενο. Και για να μη θεωρήσει κανείς ότι μιλά εκφράζοντας τον εαυτό, μήνυμα έστειλε και ο πρώτος, κατά τας γραφάς, τη τάξει υπουργός ο Πάνος Σκουρλέτης αφήνοντας σαφείς αιχμές για τις δηλώσεις Καμμένου.

Τώρα σε ό,τι αφορά την υπόθεση Σαββίδη, κυκλοφορεί, και το ακούει και ο Πάνος, πως θα του τον ...φορτώσουν. Θα κρατήσουν αποστάσεις και θα βάλουν στο κάδρο τις σχέσεις Καμμένου Σαββίδη. ΟΙ ίδιοι οι σύντροφοί του, οι συγκυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη στα υπόγεια του Μαξίμου οι εντολές έχουν δοθεί και αν το θέμα λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τότε ο Πάνος θα καταλάβει τι σημαίνει πρώτη φορά Αριστερά. Του το χρωστούν άλλωστε από την υπόθεση Καλογρίτσα. Ο Πάνος τους άδειασε παρά τη στενή σχέση που είχε και ο ίδιος μαζί του. Τους τον φόρτωσε για τα καλά και πέρασε ένας χρόνος για να τον ξεχάσουν.

Άλλωστε ο πρόεδρος Πάνος γνωρίζει πως εδώ και ημέρες, πριν σκάσει η υπόθεση Σαββίδη, στα υπόγεια Μαξίμου έκαναν προμήθειες. Νερό και τσουβάλια με χώμα έφταναν καθημερινά και οι εργασίες ανάδευσης ήταν σε εξέλιξη. Η πρώτη ύλη ήταν έτοιμη και πετάχτηκε μέσω εφημερίδων την Κυριακή που πέρασε κατά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και θα συνεχιστεί αφού η λάσπη πρέπει να χρησιμοποιείται γρήγορα για να μη ξεραθεί. Μπορεί όμως να πάρει και άλλους...

Liberal
Δημοσίευση: Απριλίου 18, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπάρχει κυβέρνηση και δεδηλωμένη;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator