Τέρμα το "βρείτε τα"... Ώρα για καθαρά λόγια

0Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη για τα νταηλίκια των Τούρκων σε Αιγαίο, Κύπρο

Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ την «ικανοποίηση» από τη δήθεν «συμμαχική» υποστήριξη απέναντι στην έμπρακτη τουρκική επιθετικότητα που ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Οι γενικόλογες συστάσεις και τα ευχολόγια δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από έμμεση ενθάρρυνση στο επικίνδυνο πολεμικό «σόου» Ερντογάν.

Και όσο το διεθνές διπλωματικό δόγμα εξαντλείται στο «βρείτε τα» τόσο πιο δυσχερής θα καθίσταται η θέση της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στο εντεινόμενο «νταηλίκι» της Άγκυρας.

Αν σήμερα μας λένε «βρείτε τα» με τον απρόβλεπτο, αλαζόνα και αντιπαθή σε ολόκληρη τη Δύση «σουλτάνο», τι θα μας πουν μεθαύριο, όταν θα τον έχει διαδεχθεί μια φίλα προσκείμενη στις ΗΠΑ και στο Βερολίνο κεμαλική κυβέρνηση;

Είναι ευθύνη πρωτίστως της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης (γιατί από τον φύσει και θέσει ενδοτικό Πρόεδρο της Κύπρου τι να περιμένει κανείς…) να διαμηνύσει στους Ευρωπαίους εταίρους, κυρίως όμως στις ΗΠΑ, ότι δεν θα «τα βρούμε» με αυτή την Τουρκία. Και δεν θα τα βρούμε γιατί απλούστατα δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε.

Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές. Όχι με ρεβεράντζες, όπως αυτές του περασμένου Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με τους «φιλέλληνες» -υποτίθεται- Αμερικανούς γερουσιαστές (και ατζέντηδες, σύμφωνα με μια εκδοχή, οπλικών συστημάτων).

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει, αύριο κιόλας, να καλέσει στο γραφείο του αυτόν τον πολυπράγμονα πρέσβη των ΗΠΑ με τα μοδάτα γυαλιά, που δήλωσε ότι… ανησυχεί για τυχόν πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο, και να τον κατσαδιάσει αγρίως. Να του εξηγήσει ότι η Ελλάδα δεν ζητά τίποτε από τους απέναντι, αλλά δεν σκοπεύει να χάσει ούτε σπιθαμή εδάφους από τον βουλιμικό γείτονά της, και μάλιστα με «ντε φάκτο» προσαρτήσεις βραχονησίδων.

Οφείλει ακόμη να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός ότι ούτε τα νταηλίκια στην Κύπρο θα μας αφήσουν αδιάφορους. Δεν χρειάζονται φιλοσοφία ούτε ειδική επιχειρηματολογία για να κατανοήσει κανείς ότι το νταβατζιλίκι των Τούρκων σε ξένα χωρικά ύδατα παραβιάζει κατάφωρα κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. Κι αν ο «μοδάτος» πρέσβης με την ξινή φάτσα επιμείνει στο «βρείτε τα», ο Τσίπρας οφείλει να τον πετάξει έξω με τις κλοτσιές για να πάει το μήνυμα κατευθείαν στην Ουάσινγκτον.

Κάψαμε τις σχέσεις μας με τον Πούτιν για το χατίρι της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου. Είναι καιρός να έρθουν οι Αμερικανοί προ των ευθυνών τους και να αντιληφθούν εγκαίρως ότι αυτή τη φορά, αντί για «ευχαριστώ», θα ακούσουν το κροτάλισμα των ελληνικών πυροβόλων. Αυτών που οι ίδιοι μας έχουν πουλήσει…

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Απριλίου 01, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέρμα το "βρείτε τα"... Ώρα για καθαρά λόγια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator